Ingezonden persbericht


Utrecht, 4 juli 2011

Leraar van het Jaar 2010 naar Amerika
Winnaars van verkiezingen van over de hele wereld een week lang in Space Camp

Er staat Mathijs ter Bork, winnaar van de verkiezing Leraar van het Jaar 2010 in het basisonderwijs, een prachtige reis naar Amerika te wachten. Van 23 tot en met 28 juli is Mathijs uitgenodigd in Huntsville Alabama, waar hij tijdens het International Space Camp de winnende leraren van alle Amerikaanse staten zal ontmoeten. Ook uit andere landen van over de hele wereld zijn leraren aanwezig. Mathijs is hiervoor uitgenodigd door Space Expo, het officiële bezoekerscentrum van ESTEC, de Nederlandse vestiging van ESA (European Space Agency) in Noordwijk.

Natuurlijk is er veel tijd voor uitwisseling van ervaringen als leraar en winnaar van een verkiezing. Tegelijk zit het programma vol met activiteiten rond educatie en ruimtevaart op school en in de klas. Mathijs wordt een week lang ondergedompeld in de wereld van de ruimtevaart en maakt kennis met astronauten en leert een hoop collega's en onderwijssystemen kennen uit de hele wereld.

Uniek onderdeel van het International Space Camp is het zelf uitvoeren van een Space Shuttle Missie. Van start, experimenteren in de ruimte, tot en met de landing; alles wordt zo realistisch mogelijk nagebootst. Met een flinke tas vol educatief ruimtevaartmateriaal, talloze lessuggesties en vele onderwijsvrienden rijker keert Mathijs terug naar Nederland. International Space Camp zal een unieke ervaring worden.



Ingezonden persbericht