Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Stad op z'n kop!

19 juli 2011

Als aftrap van de zomervakantie organiseert Stadspas het gratis kinderevenement Stad op z'n Kop! voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op zondag 24 juli staat Stad op z'n Kop! in en rond het Stadhuis van Amsterdam.

Stadspasmascotte Mo is de hele middag aanwezig om samen met de kinderen te sporten, dansen, knutselen en spelen. Het thema is Op stap met Mo! Aan het eind van de middag verzorgt Fouradi een spetterend optreden.

Zomerse activiteiten

Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen zich vermaken op de favoriete plekken in de stad van mascotte Mo: het kunst & cultuurplein, de sportarena, het park en een heus stadsstrand. Vele organisaties zoals de Ajax Kids Club, Nemo, het Van Gogh Museum en Circus Elleboog bieden een breed scala aan activiteiten aan. Kinderen kunnen meedoen aan panna, snelheid-schieten, foto-, knutsel-, muziek- en dansworkshops en vele andere actieve sporten en spellen. Natuurlijk is Mo zelf ook aanwezig tijdens het feest.
Veel kinderen van minima gaan niet op vakantie. De uitgebreide informatiemarkt laat zien dat niemand zich deze zomer in Amsterdam hoeft te vervelen.

Spetterende afsluiting

Om het evenement af te sluiten is er een prijsvraag en een stampend optreden van Fouradi. Het duo, bestaand uit Mohamed en Brahim, is razend populair bij de jeugd. Met hun catchy mix van dance, pop, rap en zang brengen zij Stad op z'n Kop! tot een bruisend hoogtepunt!

Stad op z'n Kop! is het jaarlijkse gratis kinderfeest van Stadspas. De Stadspas is een initiatief van de gemeente Amsterdam en biedt korting op cultuur, recreatie en sport. De gratis Stadspas is er voor minima en ouderen. Voorwaarden en info: www.stadspas.nl .
---