Politie Midden- en West Brabant

Onder invloed tegen boom

Sprang-Capelle, 24-07-2011

De politie behandelde zondagmorgen 24 juli 2011 om 05.50 uur een eenzijdig ongeval op de Eerste Wittedijk in Sprang-Capelle. De 20-jarige automobilist uit Kaatsheuvel was met zijn zwarte Renault Twingo tegen een boom beland. Hij zat versuft achter het stuur, maar was niet noemenswaardig gewond. Hij verklaarde dat hij met vrienden de Kermis in Tilburg was geweest. Onderweg naar huis raakte hij eerst een plantenbak en botste daarna tegen een boom. De verdachte was onder invloed van alcohol (445 ug/l) en verklaarde iedere dag softdrugs te gebruiken. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd
ingevorderd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid (drugsafhankelijkheid), om motorrijtuigen te besturen.

Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.
Wanneer er sprake is van een ongeval wordt er sneller getest op het gebruik van alcohol dan bij een gewone controle. Dit is ook om de eventuele schuldvraag vast te stellen. Iemand die schuldig blijkt aan rijden onder invloed loopt, de kans dat de verzekeringsmaatschappij de kosten van het ongeluk gaat terugvorderen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-07-2011 12:58 | © Regio Midden en West Brabant |