Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht , 24-07-2011

129 bestuurders rijden te hard

RHENEN- Tijdens een snelheidscontrole aan de Grebbeweg op vrijdagmiddag reden 129 bestuurders te hard.

Het Verkeershandhavingsteam van Politie Utrecht hield tussen 08.30 uur en 11.00 uur een radarcontrole aan de Grebbeweg. De maximale snelheid is 50 km/u. In totaal werd 1433 bestuurders gecontroleerd, van wie er 129 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Een persoon werd staande gehouden voor het niet handsfree bellen.

Man aangehouden voor vernieling auto

MAARSSEN- Een 38-jarige man uit Maarssen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het vernielen van een auto.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie een melding van buurtbewoners dat ze aan het Antilopespoor een man hadden aangehouden die een auto vernield had. De politie was snel ter plaatse en nam de man over. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en bekende de vernieling. De man werd in verzekering gesteld.

Doorrijden na ongeval

NIEUWER TER AA- Op vrijdagmorgen is een automobilist (e) doorgereden nadat hij/zij een 28-jarige fietser aangereden had.

Omstreeks 11.20 uur kwam een 28-jarige fietser aangifte doen van doorrijden na een ongeval. Hij fietste die morgen over Julianaweg in de richting van de Doude van Troostwijkstraat. Een auto die linksaf de Julianaweg insloeg, kwam in botsing met de fietser. Deze viel en raakte gewond aan hoofd, rechterarm- en schouder en linkerknie. De bestuurder van de auto reed door.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Rijn & Venen via 0900-8844.

Man mishandelt ambulancechauffeur

HARMELEN- Een 17-jarige jongen heeft zondagmorgen een chauffeur van een ambulance mishandeld.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding dat een ambulancechauffeur was mishandeld. De ambulance was gestuurd naar een onwelwording aan het Nassaupark. De 17-jarige jongen om wie het ging, werkte eerst mee, maar werd opeens agressief en begon de chauffeur te schoppen en slaan. De ambulancechauffeur liep een gebroken neus op en heeft aangifte gedaan.

Vrouw rijdt met 154 over snelweg

BREUKELEN- Een 28-jarige vrouw uit Utrecht reed in de nacht van zaterdag op zondag met een snelheid van 154 km/u over de A2.

Omstreeks 00.05 uur reed een agent op de A2 bij Vinkeveen richting Utrecht. Hij werd gepasseerd door een met hoge snelheid rijdende auto. Dit terwijl het zeer hard regende. De agent liet de auto stoppen. De bestuurster bleek een 28-jarige vrouw uit Utrecht te zijn. De vrouw werd aangehouden en haar rijbewijs ingevorderd.

Man onder invloed maakt brokken

MAARSSEN- Een 24-jarige man uit Maarssen stapte zondagmorgen onder invloed in zijn auto en maakte flinke brokken.

Omstreeks 04.00 uur zagen agenten aan de Binnenweg een auto met hoge snelheid over de rotonde rijden. De agenten reden achter de automobilist aan, maar konden hem niet bijhouden. Even verderop zagen ze verschillende verkeersborden op de weg liggen. Ook stond de auto daar met flinke beschadigingen. De bestuurder was volgens een getuige weggerend. Even later belde een een 24-jarige man naar het politiebureau met de vraag of er iets bekend was over een ongeluk en of zijn auto al terecht was. Agenten gingen aan de deur bij de bestuurder. Hij wilde aangifte doen van diefstal van zijn auto. Op het politiebureau bleek dat hij zelf achter het stuur had gezeten en hij werd aangehouden. Op het bureau bleek hij bovendien te veel gedronken te hebben. De ademanalyse wees 365 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse melding en aangifte.

Man rijdt met 119 km/u door de bebouwde kom

ABCOUDE/AMSTERDAM- Een 28-jarige man uit Amsterdam zuidoost is vrijdagavond aangehouden voor het overtreden van verschillende verkeersregels.

De man reed ter hoogte van Abcoude met 181 km/u over de snelweg A2 richting Amsterdam. Een agent sommeerde hem te stoppen bij een stoplicht, maar hij negeerde het stopteken, reed door het rood en reed met hoge snelheid Amsterdam in. Op de Meibergdreef reed hij 119 km/u waar je 50 km/u mag rijden. Ondertussen was hij meerdere malen aan het bumperkleven. Uiteindelijk reed de man zich klem in een woonwijk. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij moet verplichts een rijgedragcursus bij het CBR volgen.

Man gaat door het lint

VINKEVEEN- Een 62-jarige man uit Londen is vrijdagavond aangehouden voor wapenbezit.

Omstreeks 23.25 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Baambrugse zuwe. Een man zou daar met meerdere mensen hebben gevochten. De man werd de kroeg uitgezet en kwam later met een kapmes teruglopen. Agenten kwamen ter plaatse. Niemand wilde aangifte doen, maar de man werd toch aangehouden voor verboden wapenbezit.