Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.05 uur

Utrecht , 24-07-2011

Man blijkt nog flinke boeten te hebben openstaan

AMERSFOORT- Een 23-jarige man, woonplaats nog onbekend, is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij te veel had gedronken en nog 6 vonnissen had openstaan.

Rond 01.00 uur hielden agenten de man staande aan de Bergenboulevard en lieten hem blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek de man nog 6 vonnissen te hebben openstaan: een boete van 900 of, als hij dat niet kan of wil betalen 42 dagen zitten. De man gaf aan de boete niet te kunnen betalen. Hij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Man onder invloed bedreigt agenten

AMERSFOORT- Een 55-jarige man uit Amersfoort is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij te veel gedronken had en agenten bedreigde.

Rond 02.15 uur spreken getuigen twee agenten aan omdat ze Achter de Kamp gezien hadden dat een man en vrouw ruzie hadden. Tijdens het gesprek komt een auto met de man en vrouw erin aanrijden. De agenten laten de bestuurder, de 55-jarige man, stoppen. Hij reageert meteen agressief en wil een wapen pakken. De agenten krijgen de man uit de auto en laten hem blazen. Hij blijkt te veel gedronken te hebben en wordt aangehouden. Op het bureau is de uitslag van de ademanalyse 500 ug/l. Door middel van ZSM (versnelde afdoening) wordt besloten de man een boete van 600 op te leggen.

Vrouw verzet zich bij aanhouding

AMERSFOORT- Een 33-jarige vrouw uit Amersfoort heeft zich zaterdagmorgen verzet bij haar aanhouding nadat ze door rood was gereden.

Omstreeks 10.05 uur reden agenten over de Ringweg Koppel. Ze zagen een automobiliste door rood rijden op een kruising en gaven haar een stopteken. De vrouw reageerde meteen opstandig en wilde haar rijbewijs niet laten zien. Daarop werd de vrouw aangehouden. De vrouw wilde een politieagent trappen. Hierop werd ze geboeid overgebracht naar het politiebureau. Via ZSM (versnelde afdoening) kreeg de vrouw meteen een boete van 500. Ook werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt voor het rijden door rood en het niet willen laten zien van haar rijbewijs.