Politie Drenthe

Zondag 24 juli 2011

Provincie Drenthe, 24-07-2011

Politie controleert in verkeer

DRENTHE - Op maandag 25 juli gaat de politie op diverse plaatsen in Zuid-Oost Drenthe controleren in het verkeer. Donderdag 28 juli houdt de politie een radarcontrole op de N863.

Winkeldief betrapt

ASSEN Een 44-jarige inwoner uit Appelscha werd zaterdagochtend betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De man had een blik bier meegenomen zonder te betalen bij een supermarkt aan de Triade in Assen. De politie maakte proces-verbaal op en de verdachte kreeg tevens een winkelverbod van jaar.

EMMEN Zaterdagavond is een 41-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw had in een supermarkt aan de Baander een paar blikjes in haar tas gestopt. Zij rekende enkele andere goederen af bij de kassa. De vrouw wilde daarna de zaak verlaten maar werd gesnapt door een medewerker. Ze kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De vrouw is inmiddels heengezonden met een proces-verbaal en een winkelverbod van een jaar.

Ongevallen in het verkeer

PATERSWOLDE Bij een verkeersongeval ter hoogte van de Burgemeester J.G. Legroweg en Oranjelaan raakte vrijdagmiddag een 70-jarige fietster uit Paterswolde gewond. De vrouw kwam uit de richting van het Paardepad en stak plotseling de weg over. Een 35-jarige automobiliste uit Eelderwolde kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 70-jarige is met een hoofdwond voor onderzoek overgebracht naar het UMCG in Groningen.

TYNAARLO Zaterdagavond vond er een ongeval plaats op de oprit van de N34 naar de A28. Een 20-jarige automobiliste uit Groningen raakte met haar auto naast de weg. Ze probeerde nog te corrigeren naar rechts maar raakte de controle kwijt. De auto sloeg over de kop en kwam uiteindelijk in de naastgelegen sloot tot stilstand. De bestuurster is door omstanders uit de auto gehaald en voor controle naar het Martiniziekenhuis gebracht.

Beschonken bestuurder aangehouden

ROSWINKEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige automobilist uit Roswinkel aangehouden. De man was met zijn auto op de Roswinkelerstraat tegen een lantaarnpaal gereden. De blaastest gaf een F (fail) aan waarop de man is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 680 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Niet opvolgen bevel

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige inwoner uit Hoogeveen aangehouden aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. De verdachte was uit een zaak gezet en door de politie gevorderd om weg te gaan. Hij wilde het bevel niet opvolgen en probeerde een agent te slaan. De verdachte is uiteindelijk door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

MEPPEL - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Uffelte aangehouden op het Prinsenplein. De verdachte was door een medewerker uit een gelegenheid aan het Prinsenplein verwijderd. De man werd door de politie gevorderd het centrum te verlaten. Toen hij daar niet aan voldeed, is hij aangehouden. Hij is inmiddels heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Gevaarlijke medicijnen verloren
HOOGEVEEN - Bij de politie is een melding binnengekomen van vermissing van medicijnen. Deze zijn vermist afgelopen vrijdagmiddag tegen 12 uur ergens in omgeving van de Schutstraat / Hoofdstraat / Centrum te Hoogeveen. Het betreft een bloedverdunner en kan bij inname gevaarlijk zijn. Het betreft een wit doosje Fencoproeumo, 60 tabletten. De politie verzoekt de vinder van de medicijnen deze af te leveren bij een apotheek of bij een politiebureau.

Aanhouding na vernieling
ZUIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 22-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van vernieling. Naar aanleiding van een melding dat een groepje mannen muurtjes hadden vernield aan de Kerkstraat, kon de politie in de directe omgeving een verdachte aanhouden. De 22-jarige is overgebracht na het bureau en wordt nader verhoord.

Ruzie in de horeca

EMMEN De politie is in de nacht van zaterdag op zondag naar aanleiding van een melding naar een horecagelegenheid aan de Vaart ZZ gegaan in verband met een vechtpartij. Een 19-jarig slachtoffer uit Klazienaveen was met een glas geslagen. De 21-jarige verdachte uit Emmen kon door hem worden aangewezen. De politie heeft de verdachte hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer is voor controle van een snee aan de arm en op zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal glaswol

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag ontving de politie een melding van een verdachte situatie. Zij ging ter plaatse en trof op de N371 de in de melding genoemde auto. De 29-jarige bestuurder uit Eesveen ontving een stopteken en werd aan de kant gezet. Achter in de auto trof de politie meerdere pakken glaswol afkomstig van diefstal. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie doet nader onderzoek.

Auto- en brandstofdief aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner uit Hoogeveen aangehouden op verdenking diefstal van een auto en brandstof. Die nacht trof de politie op een parkeerplaats aan de Mathijsenstraat in Hoogeveen een auto. De auto met een Duits kenteken viel op doordat het licht aan was en de ramen volledig beslagen waren. De bestuurder gaf aan dat hij de auto geleend had. Bij navraag bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en dat de kentekenplaat niet bij de desbetreffende auto hoorde. De verdachte is meegegaan naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de auto waarin de verdachte werd aangetroffen zaterdagochtend was gestolen bij een garage aan de Michael Strogoffstraat in Emmen. Met diezelfde gestolen auto werd even later getankt aan de Eemslandweg in Zwartemeer maar niet betaald. De 22-jarige wordt nader gehoord door de politie.

Controles

ASSEN - Vrijdagavond heeft de politie in en om Assen gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn verscheidene bekeuringen uitgeschreven: Parkeren op invalidenparkeerplaats zonder geldige ontheffing (1X) Niet handsfree telefoneren (1X)
Afval op straat gooien (1X)
Foutparkeren (2X)
Rijden zonder rijbewijs (1)
Rijden in voetgangersgebied (2X)
Overschrijden verdrijvingsvlak (1x)
Overschrijden maximum snelheid (3x)