Watersportverbond - KNWV

Nederlandse dames pakken de leiding

zaterdag 23 juli 2011

Het Nederlands damesduo Nina Keijzer en Anneloes van Veen hebben na een overwinning in race drie de leiding genomen in het damesklassement op dag twee van het Delta Lloyd 470 Jeugd WK in de Olympische 470 klasse.

Op het IJsselmeer voor Medemblik stond een stevige wind van over de 20 knopen wat het uiterste van de zeilers vroeg om overeind te blijven. Terwijl de 470 heren hun tweede wedstrijd van vandaag aan het afronden waren, startten de dames hun middagwedstrijd in verslechterende condities. Opkomende buien gaven de wedstrijdleiding uiteindelijk reden de wedstrijd bij de bovenboei af te blazen.

Keijzer en Van Veen leiden nu met vijf punten verschil op de Britse dames van wie zij de leiding overnamen.
âAls het zo hard waait als vandaag en gisteren dan is het gewoon hard gaan en geen fouten maken. Tot nu toe lukt ons dat beter dan anderen. Maar als de omstandigheden de komende dagen lichter worden, dan zullen anderen minder fouten gaan maken en ook het snelheidsverschil onderling wordt minder. Dat kan het klassement behoorlijk veranderen.â zei Keijzer.

De Duitse dames Annika Bochman en Anika Lorenz (GER 72) zeilden een sterke 3e plaats in de race van vanochtend, en lagen op kop toen de wedstrijd werd onderbroken. âWe hadden een perfecte start bij het startschip en zijn op het juiste moment, net als NED 74 en GER 12 naar rechts gegaan. Met zân drieën lagen we op kop. Voor ons resultaat is dat erg jammer, maar het besluit om af te blazen was terecht. zei Bochman.

Bij de 470 heren blijft het tussenklassement onveranderd met Groot Brittannië aan de leiding, gevolgd door Zweden en Frankrijk.
De Nederlandse 470 heren Jorick en Rogier Weijers zeilden een 24e en 17e plek en staan overall 36e.

Om vijf uur sâmiddags kwam Lobke Berkhout een presentatie geven aan de jeugdzeilers met het thema: âHoe word ik Wereldkampioenâ. Met vijf wereldtitels en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2008 op zak, kreeg zij de volle aandacht.
âHet beoefenen van een sport is voor iedereen erg belangrijk want je leert er zoveel van. Zeker als je topsport wilt bedrijven dan heb je de ene keer enorme overwinningen, en de andere keer enorme tegenslagen. Ik hoop jonge sporters met zoân presentatie een handvat te geven wat je kan verwachten en hoe je met dingen om kunt gaan. Met name dat je leert om tegenslagen te overwinnen.â zei Berkhout

Morgen is de derde wedstrijddag. De eerste start staat gepland om 11:00 uur.
Voor de 470 heren staan twee wedstrijden gepland, en voor de 470 dames drie.
Het Delta Lloyd Jeugd WK 470 duurt t/m 28 juli a.s.

Over het evenement:
Het evenement wordt georganiseerd door het Watersportverbond, in samenwerking met KZ&RV Hollandia, de International 470 Class
Association en de 470 Klasse Organisatie Nederland.

Het evenement wordt ondersteund door titelsponsor Delta Lloyd, het Watersportverbond, Gaastra, het Ministerie van VWS, de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Medemblik.

Meer informatie op de evenement web site: www.470juniorworlds2011.org