Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 24 juli

Noord-Holland Noord, 24-07-2011 o 12.30 uur

Getuige gezocht van inbraak bij benzinestation

Zwaag, vrijdag 22 juli

Vrijdagochtend werd er rond 03.50 uur ingebroken bij een benzinestation aan de Oostergouw. De dader kwam binnen door een raam in te slaan. Vermoedelijk zijn zij gestoord, want er werden slechts een aantal pakjes sigaretten meegenomen. Een getuige zag de dader naar buiten komen en in de zwarte Golf stappen die klaarstond.

Agenten van het korps Zaanstreek-Waterland zagen de Golf in de Midden-Beemster rijden. Zij zetten de achtervolging in. Er werden echter kraaienpoten op de weg gegooid door de inzittenden van de Golf. De agenten moesten de achtervolging, die gepaard ging met snelheden van circa 170 km/u voor hun eigen veiligheid staken.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Bekend is dat er een oudere man is die de inbraak heeft gezien en/of de daders heeft zien wegrijden. De politie wil graag met deze getuige in contact komen. Ook andere mensen die informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, zaterdag 23 juli

Een 38-jarige man uit Koog aan de zaan werd zaterdagochtend rond 04.00 uur beroofd. De man werd in de omgeving van het Betje Wolffplein aangesproken door twee mannen die om de tijd vroegen. Hij werd vervolgens door hen geslagen en geschopt. Hij kreeg hierbij meerdere schoppen tegen zijn hoofd. Hij werd beroofd van zijn rugzak met geld, sleutels en persoonlijke bescheiden hierin. De man had dusdanige verwondingen aan zijn hoofd dat hij overgebracht werd naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagochtend rond 04.00 uur mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het station of Betje Wolffplein. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Jongens plegen vernielingen op terrein fruitteler

Zwaag, zaterdag 23 juli

Een 13-jarig en een 10-jarig jongetje, beiden afkomstig uit Benningbroek, zijn zaterdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in hun woning. De jongens hadden bij een fruittuin aan de Dorpsstraat vernielingen gepleegd. Zij hadden van diverse voertuigen op het terrein ramen en achterlichten vernield. Ook van een werkkeet vernielden zij de ramen. Van verschillende bomen werden takken afgebroken en de jongens hadden circa 200 kg appels geplukt waarvan een groot deel kapot was gegooid. De eigenaar meldde de vernielingen bij de politie. Deze kon de jongens in hun woning aanhouden.

Automobilist rijdt greppel in

Egmond aan den Hoef, zaterdag 23 juli

Een 36-jarige man uit Velsen-Noord reed zaterdagochtend rond 00.30 uur met zijn auto de greppel in op de Slotweg. De politie kreeg hier melding van van een getuige. De bestuurder was inmiddels richting Egmond aan Zee gelopen. Hij werd aangetroffen en wilde niet meewerken. Hij weigerde zijn naam op te geven en te blazen voor alcoholcontrole. Ook op het politiebureau weigerde hij een blaastest. Hij probeerde een agent geld aan te bieden en deze voor hem te laten blazen. De man werd aangehouden voor de wet ID en voor het rijden onder invloed.

Aanhouding voor ingooien ramen politiebureau

Alkmaar, zaterdag 23 juli

Een 26-jarige man uit Alkmaar werd zaterdag rond middernacht aangehouden op het Mallegatsplein nadat hij drie ramen had ingegooid bij het politiebureau. Getuigen zagen iemand weglopen en gaven het signalement door aan de politie. Agenten herkenden het signalement van de 26-jarige Alkmaarder. De man had al eerder aangegeven een slaapplaats te willen en anders de ramen bij het politiebureau in te gooien. De man werd aangehouden in de parkeergarage aan het Mallegatsplein.

Aanhouding voor vernieling

Alkmaar, zondag 24 juli

Een 21-jarige man uit Purmerend werd zondagochtend rond 01.40 uur aangehouden op het Waagplein. De man werd door horecaportiers buiten het café gezet omdat hij een raam had vernield. De man werkte tegen en wilde wegrennen. Op het moment dat hij overgedragen werd aan de politie begon hij om zich heen te slaan waardoor een agent een vuistslag tegen zijn hoofd kreeg. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Bezit taser

Heerhugowaard, zaterdag 23 juli

Een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard werd zaterdagochtend rond 01.25 uur aangehouden op de Stationsweg. De politie kreeg een melding dat er drie jongens bij Middenwaard liepen, waarvan er één een elektrisch wapen bij zich zou dragen. De drie werden aangetroffen bij de Stationsweg. Een van de jongens ging er bij het zien van de politie vandoor. Hij kon later worden staande gehouden. De drie jongens moesten hun zakken leeg halen. De 15-jarige jongen haalde de taser uit zijn zak. Hij werd aangehouden voor wapenbezit. De taser werd in beslag genomen.

Vernieling en belediging

Medemblik, zaterdag 23 juli

Een 19-jarige man uit Medemblik werd zaterdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Kaasmarkt. De politie was op de Kaasmarkt vanwege een jongen die hier in elkaar geslagen zou zijn door een groepje jongens. De 19-jarige man stond hier en begon de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden. Nadat hij in de politieauto was gezet trapte hij met zijn benen tegen het raam. Dit raakte hierdoor ontzet. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Aanhouding voor mishandeling agent

Medemblik, zaterdag 23 juli

Een 22-jarige man uit Medemblik werd zaterdagochtend rond 01.35 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Agenten zagen een opstootje tussen twee mannen en kwamen tussenbeide. Beide mannen werd gevraagd te vertrekken. De 22-jarige man gaf hier geen gehoor aan. Hij begon zelfs één van de agenten uit te schelden en te duwen. Hij werd hierop aangehouden. Hij verzette zich toen hij in de politieauto werd gezet en trapte de agent meerdere malen in het gezicht en spuugde hem in het gezicht. De agent verweerde zich en werd hierop door de verdachte met de dood bedreigd. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Belediging en mishandeling

Enkhuizen, zaterdag 23 juli

Een 31-jarige man uit Westwoud is zaterdagochtend rond 00.05 uur aangehouden op het Stationsplein. Agenten werden aangesproken door een 21-jarige vrouw uit Grootebroek. De vrouw liep samen met een vriendin toen zij werd lastig gevallen door een man en door hem in het gezicht werd geslagen en gespuugd. De vrouwen wezen de man aan. Hij werd aangehouden voor belediging en mishandeling.

Insluiping in woning

Alkmaar, vrijdag 22 juli

Vrijdagmiddag vond er rond 16.30 uur een insluiping plaats bij een woning aan de Cort van de Lindenkade. De 86-jarige bewoonster was de voortuin aan het maaien toen zij door een buurvrouw gewaarschuwd werd dat er een jongen bij haar het huis in was gelopen. De 86-jarige vrouw liep naar haar voordeur en zag de jongen de trap afkomen. Hij gaf aan op zoek te zijn naar iemand en duwde vrouw vervolgens met kracht tegen de deurpost. Hierna rende hij weg in de richting van de Vondelstraat. Er werd niets uit de woning ontvreemd.

Heeft u op of in de omgeving van de Cort van de Lindenkade vrijdagmiddag rond 16.30 uur iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling fiets

Heerhugowaard, vrijdag 22 juli

Een 19-jarige man uit Heerhugowaard werd vrijdagavond rond 22.35 uur aangehouden op de Parelhof. Agenten zagen een grote groep jeugd bij een bushalte staan, met meerdere fietsen. Verschillende fietsen hadden geen ringsloten. De rijwielen werden nagetrokken. Een vna de fietsen bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De 19-jarige man gaf aan de fiets te gebruiken. Hij werd aangehouden voor heling.

Heerhugowaard, zaterdag 23 juli

Een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard werd zaterdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden op de Middenwaard. Agenten zagen de jongen rijden op een fiets waarvan het ringslot was doorgeslepen. De jongen werd staande gehouden. Bij navraag van het framenummer bleke de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De jongen werd aangehouden voor heling.

Vernieling auto en verkeerszuil

Den helder, zaterdag 23 juli

Een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn zaterdagochtend rond 02.30 uur aangehouden op het Julianaplein. Een getuige meldde dat twee mannen een verkeerszuil hadden vernield op de Polderweg. De verdachten waren richting het Julianaplein gelopen. De agenten zagen de mannen lopen en spraken hen aan. Een van hen had bloed aan zijn handen en deze waren vuil. De mannen werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Onderweg naar het politiebureau zagen de agenten een vernielde auto staan op de Middenweg. De beide buitenspiegels waren vernield en ene ruitenwisser was afgebroken. De verdachten verklaarden tijdens hun verhoor zowel de zuil als de auto te hebben vernield.

Perse met boot mee

Den Helder, vrijdag 22 juli

Een 26-jarige man uit Den Burg werd vrijdagavond rond 18.20 uur aangehouden op het Havenplein. De man was het er niet mee eens dat hij de boot naar Texel niet meer op kon. Hij riep naar een medewerker van de Teso dat hij deze dood zou rijden als hij niet aan de kant zou gaan. Hij gaf vervolgens gas en reed voorbij een slagboom. De medewerker moest hierdoor opzij stappen. De man reed met slippende banden weg en reed naar de boot. De medewerker ging weer naar de man toe en vertelde deze dat hij niet meer de boot op kon. De medewerker stond voor de auto, en werd doordat de verdachte zijn auto vooruit liet rollen richting de boot geduwd. Uiteindelijk wist een andere medewerker de 26-jarige man terug het Teso -terrein op te krijgen. De politie kwam en hield de man aan voor mishandeling.

Huiselijk geweld

Winkel, zaterdag 23 juli

Een 37-jarige man uit Winkel werd zaterdagavond rond 22.45 uur in zijn woning aangehouden. De politie kreeg melding dat de man en vrouw ruzie hadden. De vrouw werd bewusteloos op de vloer aangetroffen. De man verklaarde dat hij haar een tik had gegeven en daarna op de grond was gevallen. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man werd aangehouden voor huiselijk geweld. Tijdens zijn aanhouding beet de man een agent. Deze moest ter behandeling van de beet naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 23 juli

Op de Westerduinweg werd zaterdagavond tussen 18.45 en 20.45 uur op snelheid gecontroleerd. Van de in totaal 364 passerende bestuurders reden er, ondanks het zeer slechte weer, 98 te hard. Op deze weg is een maximum van 60 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u.

Inbraak woning

Julianadorp, zaterdag 23 juli

In een woning aan de Boterzwin werd tussen vrijdagmiddag 15.30 uur en zaterdagochtend 01.45 uur ingebroken. De inbrekers kwamen vermoedelijk via een dakraam, wat op een kier stond, binnen. Er werd apparatuur en geld uit de woning weggenomen.

Den Helder, zaterdag 23 juli

In een woning aan de Bassinggracht werd tussen vrijdagavond 18.30 en zaterdagochtend 05.30 uur ingebroken. De daders sloegen een ruit aan de achterzijde van het huis in en verschaften zichzelf zo toegang. Er werd een portemonnee en een telefoon meegenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.