Watersportverbond - KNWV

Bekkering Feenstra Lievens Marck goud Nations Cup

zondag 24 juli 2011

Op 23 juli 2011, de laatste dag van de ISAF Nations Cup Regio Finales in Gdynia, Polen, versloeg het Nederlandse match race team van Annemiek Bekkering, Froukje Feenstra, Mijke Lievens en Shannen Marck het team van de Poolse Katarzyna Pic met 3-1 in de finale. Beide teams plaatsen zich daarmee voor de âGrand Finalsâ in September in Amerika. Josie Gibson (GBR) versloeg Camilla Ulrikkeholm (DEN) in de kleine finale.

Bekkering en Lievens maken beide deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg. Dit duo werd tijdens dit evenement versterkt met de twee zeilers uit de Talentploeg van het Watersportverbond.

ISAF Nations Cup is een internationaal evenement om het beste land aan te wijzen in match racen en om de het match race format te promoten. De voorrondes van de ISAF Nations Cup worden gehouden in zeven regioâs van maart tot juli 2011. De winnaars van deze regio finales doen mee aan de âGrand Finalâ van de ISAF Nations Cup van 13-18 september in Sheboygan, USA.

Regio finales worden gehouden in Zuid Afrika, Oostenrijk, Bahrein, Polen, USA, Australië and Brazilië. De winnaars nemen het in de âGrand Finalâ ook op tegen huidige kampioenen uit Frankrijk en het gastland Amerika.

Einduitslag ISAF Nations Cup Regionale finale (Europe II) in Gdynia, Polen:

1 - NED - Annemiek Bekkering

2 - POL - Katarzyna Pic

3 - GBR - Josie Gibson

4 - DEN - Camilla Ulrikkeholm

5 - SUI - Alexa Bezel

6 - SWE - Caroline Sylvan

7 - GER - Anke Lukosh

Voor meer info zie site event