Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 12.20 uur

Utrecht, 24-07-2011

Voetganger licht gewond

UTRECHT Een 18-jarige man uit het Gelderse Loenen raakte zondagnacht licht gewond bij een aanrijding met een auto. De aanrijding gebeurde op de Lange Jansstraat omstreeks 01.05 uur.

Een 27-jarige automobilist uit Zeist reed over de Lange Jansstraat richting Neude. De 18-jarige kwam vanaf het Janskerkhof gelopen en zou, volgens verklaring van de bestuurder, plotseling voor zijn auto zijn gekomen. De Zeister remde nog sterk af, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij raakte de voetganger, die bekneld kwam onder de auto.

Brandweer en ambulancepersoneel kwamen ter plaatse. Met behulp van luchthefkussens werd de auto opgetild en kon de man uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het incident trok veel bekijks van het uitgaanspubliek. Met behulp van afzetlint werd de plek van het incident gemarkeerd en het publiek verzocht daar achter te gaan staan.

Drie mannen gaven geen gehoor aan het verzoek, ook niet, nadat zij waren gevorderd, waarop zij werden aangehouden. Een ervan, een 31-jarige man uit Barneveld, schopte en sloeg zo wild om zich heen, dat hij met gepast geweld onder controle moest worden gebracht. Bij de schermutseling liep een politieman een pijnlijk scheenbeen op.

Het drietal werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal mochten er twee het bureau verlaten. De Barnevelder werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Poging diefstal met geweld

UTRECHT Op zaterdag 23 juli eiste een, tot nu toe onbekende man, geld uit de kassa van een horecagelegenheid.

Omstreeks 21.30 uur kwam de man, die zijn gezicht had bedekt, de gelegenheid aan de Laan van Nieuw Guinea binnen. Hij bedreigde een personeelslid met geweld. Die maakte duidelijk niet in te gaan op zijn eis en liep juist op de man af. Die schrok kennelijk van deze reactie en vluchtte de horecagelegenheid uit.

Buiten op straat riep de medewerker naar passanten om de man tegen te houden. Dit lukte echter niet, waardoor de man wist te ontkomen. Het gaat om een man met een licht getint uiterlijk, normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en een zwarte broek.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Automobilist botst op lantaarnpaal

UTRECHT Een 20-jarige automobilist uit Utrecht en drie inzittenden raakten vrijdagavond licht gewond bij een aanrijding.

De Utrechter reed omstreeks 18.45 uur over de Draaiweg in de richting van de Talmalaan. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een lantaarnpaal. Ambulancepersoneel onderzocht het viertal en hieruit bleek dat er maar een mee moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

Politiemensen wilden vervolgens de Utrechter meenemen naar het bureau voor nader onderzoek, maar dat wilde het overgebleven tweetal voorkomen. Toen duidelijk werd dat het tweetal mee moest, sloegen zij op de vlucht en wisten te ontkomen. De Utrechter pleegde verzet, schold de politiemensen uit en gaf een politieman een klap tegen zijn hoofd. Met gepast geweld kon de Utrechter uiteindelijk onder controle worden gebracht en werd hij naar het bureau vervoerd. Daar werd hij nog een keer door ambulancepersoneel onderzocht. Hieruit bleek dat hij naar het ziekenhuis moest voor het maken van fotos van zijn nek. Hierna werd hij ingesloten.

De Utrechter krijgt een proces-verbaal voor mishandeling, het plegen van verzet, voor belediging, veroorzaken aanrijding en het in gevaar brengen van het verkeer.