Politie Zeeland


---

1169-2011 Belgische oplichters aangehouden in Cadzand
In een woning in Cadzand-Bad zijn zaterdagmorgen twee Belgische oplichters aangehouden. Het zijn twee mannen van 43- en 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Tijdens onderzoek werden een camper en twee personenauto's in beslaggenomen. In één van de auto's lagen gestolen Belgische kentekenplaten.
Met de aanhouding van het tweetal worden in één keer een aantal oplichtingszaken in België opgelost. Eerder vorige week werd in Cadzand-Bad ook al een soortgelijke Belgische camper in beslaggenomen. Ook deze camper was in België onderdeel van een oplichtingszaak. Beide zaken hebben verband met elkaar en kunnen aan de praktijken van dit duo worden toegeschreven.

Het gedrag van dit tweetal viel op bij buurtbewoners die de politie waarschuwden. Al vrij snel werd duidelijk dat er rondom de woning ongeoorloofde praktijken afspeelden en werd een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek werd goed samengewerkt met de politie in Belgié wat uiteindelijk resulteerde in de aanhoudingen. Het duo is ingesloten in afwachting van hun overbrenging/uitlevering aan Belgie.

Justitie zal bepalen wat er met de in beslaggenomen voertuigen en kentekenplaten gaat gebeuren.


1170-2011 Viertal zet uitgetrokken bermpaaltjes terug, Terhole
Door de politie werden zondag rond 04.45 uur op de Hulsterweg vier baldadige jongens van 18- 19 jaar betrapt bij het uittrekken van tientallen bermpaaltjes. De paaltjes lagen verspreid op het fietspad en de rijbaan tussen Terhole en Kuitaart.
Ter voorkoming van verdere schade voor andere weggebruikers, hebben de vier, onder toezicht van de politie, de bermpaaltjes teruggezet. Na een half uur kon het viertal, drie Hulstenaren en één uit de gemeente Terneuzen, hun reis voortzetten.

1171-2011 Schennispleger aangehouden in Vlissingen
In zijn woning is zaterdagavond een 47-jarige Vlissinger aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid.
Omstreeks 19.30 uur werd bij de politie melding gedaan dat ter hoogte van de Van der Brugghenstraat een man naakt over straat zou lopen. Agenten gingen gelijk ter plaatse en konden de man in zijn woning aanhouden. Hij is een nachtje ingesloten in Torentijd en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij heeft een dagvaarding ontvangen en zal t.z.t moeten verschijnen voor de rechtbank.