Persbericht

Aevitae Bleekemolen Racing toont zich in Porsche Supercup Spectaculair optreden Sebastiaan
Bleekemolen op de Nürburgring

Nürburg, 24 juli 2011 - De Duitser René Rast won vandaag de Porsche Supercup-race, maar Sebastiaan Bleekemolen was op de Nürburgring de meest spectaculaire coureur. De Haarlemmer startte als 12de, nam in de openingronde brutaal de leiding, maar finishte uiteindelijk als 17de. ,,Ik gokte in moeilijke weersomstandigheden door op regenbanden weg te gaan. Hoewel het uiteindelijk niet goed uitpakte, zou ik deze gok een volgende keer zo weer nemen'', aldus Bleekemolen, wiens broer Jeroen als 6de finishte en wiens ploeggenoten bij Aevitae Bleekemolen Racing Patrick Huisman en Alessandro Zampedri als 7de en 13de over de meet kwamen.

Vlak voor de start van de 14 ronden durende wedstrijd hadden de coureurs uit de meest prestigieuze merkencup ter wereld een lastige keuze. Zouden de spetters op de ietwat natte baan doorzetten, zodat je het beste regenrubber onder je Porsche kunt monteren? Of kun je beter voor de profielloze slicks kiezen, een wat lastige openingsfase van de race beleven, waarna een opdrogende baan weer veel grip biedt en dit toch de beste optie zou zijn?

Gokje Sebastiaan Bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen zag dat elke rijder enorm aan het twijfelen was. ,,Iedereen keek naar elkaar wat de ander zou doen'', observeerde hij. ,,Ik had niet alles uit mijn kwalificatie kon halen omdat een concurrent me in mijn snelle rondje had opgehouden. Ik moest derhalve vanaf plek 12 beginnen en dacht: 'Laat ik de gok nemen dat de regen doorzet. Ik ga als één van de weinigen op regenbanden van start.' Tijdens de opwarmronde gingen alle ruitenwissers aan en kon er wat moois gebeuren. Mijn keuze betaalde zich aanvankelijk geweldig uit. In de eerste bocht had ik zoveel grip, dat ik heel snel naar voren kwam en alle rijders met slicks passeerde. In de openingsronde pakte ik zelfs de kop en kon ik iets weg rijden. Volgens de buienradar was de kans op extra regen reëel. Helaas voor mij gebeurde dat niet, droogde de baan op en dan ben je met je regenbanden gezien. Dan is er geen houden meer aan en rijdt iedereen je voorbij'', zag Bleekemolen, die uiteindelijk als 17de finishte. ,,In deze omstandigheden zou ik een dergelijke gok zo weer doen. Bovendien is het leuk dat ik kan zeggen dat ik in de 200ste race uit de historie van de Porsche Supercup toch mooi even aan de leiding heb gereden'', grapte Bleekemolen.

Huisman: 'Snelheid om podium te halen'
Net als Sebastiaan Blekemolen liet ook Patrick Huisman zich goed zien dit weekend. Met een 6de tijd tijdens de kwalificatie noteerde de viervoudig Porsche Supercup-kampioen zijn beste startpositie van het seizoen. ,,We hebben met het Aevitae-team duidelijk sprongen gemaakt in de set-up. Bovendien was ik de enige rijder die nog een nieuw setje banden over had voor de race, dus dat bood perspectief'', zo was Huisman erg tevreden. ,,Ik was bij de start ook erg goed weg. Ik had er al direct twee te pakken en ging naar plek 4. Helaas werd ik tussen de 4de en 5de bocht door Norbert Siedler buiten de baan gedrukt, werden mijn banden vies en kostte me dat enkele plekken. Na een tweede uitstapje naast de track, lag ik op P7 achter Jeroen Bleekemolen. Ik was duidelijk sneller, bouwde de druk goed op, waarna ik in een chicane echter in een spin raakte en een mooie 360 graden draai maakte. Het zag er heel spectaculair uit, maar het kostte met zeker vier seconden. Vervolgens was ik de snelste man op de baan, reed ik het gat met Jeroen weer dicht, maar helaas kon ik hem voor de finish niet meer passeren. Al met al heb ik een beetje een dubbel gevoel. De auto ging goed en we hebben een sprong in de kwalificatie gemaakt, maar qua snelheid had ik naar het podium kunnen rijden. Dat is helaas niet gelukt.''

Mooie gevechten Jeroen Bleekemolen
Voor tweevoudig kampioen Jeroen Bleekemolen wachtte een inhaalrace, nadat hij zich als 8ste had gekwalificeerd. ,,Ik kwam redelijk goed weg en was na de eerste ronde opgeklommen tot plek 6. Ik reed met een Porsche met een regenafstelling en daarmee kon ik op de opdrogende baan helaas weinig aanvallends uitrichten. Ik heb in de wedstrijd wel heel mooie gevechten met Patrick Huisman gehad. Hij zat continu op m'n bumper en was sneller dan ik. Toch wist ik mijn positie te verdedigen.''

Uitslag Porsche Supercup op de Nürburgring (Dui):

1. René Rast (Dui) 14 ronden in 30:00,552, 2. Kuba Giermaziak (Pol) op 1,001 seconde, 3. Sean Edwards (GBR) op 5,288, 4. Norbert Siedler (Oos) op 8,042, 6. Jeroen Bleekemolen op 9,964, 7. Patrick Huisman op 10,411, 13. Alessandro Zampedri (Ita) op 31,578, 17. 17. Sebastiaan Bleekemolen op 1 ronde.

Tussenklassement na 6 van 9 races:

1. Rast 105 punten, 2. Edwards 90, 3. Siedler 83, 6. J. Bleekemolen 68, 10. Huisman 45, 11. S. Bleekemolen 31, 13. Zampedri 18.

Volgende race: 31 juli op de Hungaroring.