Politie Gelderland-Zuid

Brokkenpiloot toch achterhaald

Dodewaard, 24-07-2011 o Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur werd een 40-jarige man uit Kesteren aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was even daarvoor met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden op de Bonegraafseweg in Dodewaard.

Omstreeks 18.15 uur kregen agenten de melding van een aanrijding door. Ter plaatse troffen zij een zwaar beschadigde auto aan. Met de auto was een lantaarnpaal omvergereden. Er werd niemand meer bij de auto aangetroffen. Wel werd duidelijk dat de bestuurder gewond was geraakt. Er werd in de omgeving geïnformeerd waar de bestuurder was.

De bestuurder bleek door iemand te zijn opgehaald. De agenten gingen naar het adres van de eigenaar van de auto maar troffen daar niemand aan. Op dat moment werd door de meldkamer doorgegeven dat de bestuurder zich telefonisch had gemeld en dat hij op een adres in Dodewaard zat. Daar werd de bestuurder inderdaad aangetroffen.

De man had verwondingen aan zijn hand en een flinke striem over zijn schouder. De verdachte gaf aan dat hij had gedronken. Hij werd aangehouden. De blaastest gaf 485 ug/l aan en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook werd hem een rijverbod opgelegd. In 2010 was de man ook al twee keer betrapt met teveel alcohol op. (14)

Laatst gewijzigd 24-07-2011 10:01 | © Regio Gelderland-Zuid |