Politie Twente

Twee aanhoudingen voor geweld tegen politieagenten
Delden
Zondag 24 juli omstreeks 02.30 uur zagen surveillerende agenten op de Werdmuller von Elggstraat een 32-jarige man uit Delden wildplassen. Toen de 32-jarige man te horen kreeg dat hij een proces-verbaal zou krijgen voor het wildplassen draaide hij door. Er ontstond een worsteling met de agenten. De man probeerde tijdens de worsteling bij het wapen van de agenten te komen. Ook de 31-jarige vriendin van de man bemoeide zich met de worsteling. Om de worsteling onder controle te krijgen moesten de agenten gebruik maken van hun pepper-spay. De 32-jarige man en zijn 31-jarige vriendin zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
(2011070594)

Fietsster gewond bij aanrijding
Plaats
Een 17-jarige fietsster uit Enschede raakte zondag 24 juli gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zondag 24 juli omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zuiderval in Enschede. Een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn was in aanrijding gekomen met een 17-jarige fietsster. De 17-jarige raakte hierbij licht gewond en moest haar verwonding laten behandelen in het ziekenhuis.
(2011070668)

Alcomobilist moet rijbewijs inleveren na negeren rijverbod
Glane (gem. Losser)
Een 27-jarige automobilist uit Enschede kon zondagmorgen 24 juli zijn rijbewijs inleveren, omdat hij een rijverbod negeerde.

Zondagmorgen 24 juli omstreeks 03.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Glanerbrugstraat in Glane, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn slingerende rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 27-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,70 promille uit. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur. De man mocht het politiebureau verlaten en hem werd duidelijk gemaakt dat het strafbaar is een voertuig te besturen gedurende de tijd waarvoor een rijverbod geldt.

Omstreeks 04.50 uur zien dezelfde agenten de man wederom rijden over de Glanerbrugstraat. Hierop werd de man aangehouden en is het rijbewijs ingevorderd. Tegen de 27-jarige automobilist is proces-verbaal opgemaakt.
(2011070659)

Fietsster gewond na val van fiets
Enschede
Een 47-jarige fietsster uit Enschede raakte zondag 24 juli gewond, nadat zij van haar fiets was gevallen. De vrouw fietste over de Varviksingel. Toen de vrouw de straat over wilde steken moest zij stoppen voor een auto. De vrouw was mogelijk niet gewend om op een herenfiets te fietsen, kwam ten val en raakte gewond. De 47-jarige fietsster werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
(2011070582)

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding
Hellendoorn
Een 21-jarige automobilist uit Rijssen raakte zaterdag 23 juli gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Zaterdagmorgen 23 juli omstreeks 08.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Meester Werkmanstraat in Hellendoorn. Een 21-jarige automobilist uit Rijssen reed over de Meester Werkmanstraat, komende uit de richting van Nijverdal. In de bocht, ter hoogte van de Schothoekweg kwam een tegenligger. De 21-jarige moest een stuurcorrectie maken en kwam met zijn voertuig in de berm. Hierdoor verloor hij de controle over zijn voertuig. De auto kwam zijwaarts tegen een boom tot stilstand. De automobilist raakte hierbij gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
(2011070385)

Met 1,92 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd
Enschede
Een 50-jarige automobilist uit Almelo raakte zaterdag 23 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Zaterdag 23 juli omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Rietstraat in Almelo. Een 50-jarige automobilist uit Almelo bleek een verkeerspaaltje te hebben omgereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,92 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.
(2011070553)

Man aangehouden voor mishandeling
Enschede
Een 27-jarige man werd zaterdag 23 juli aangehouden, omdat hij een 25-jarige man heeft mishandeld.

Zaterdag 23 juli omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een onenigheid op de Marktstraat in Enschede. Een 27-jarige man uit Almelo heeft een kopstoot uitgedeeld aan een 25-jarige man uit Enschede. De 25-jarige is hierbij gewond geraakt. De politie kon de 27-jarige verdachte aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.
(2011070541)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 43-jarige man uit Almelo heeft zaterdag 23 juli een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart.
(2011070293)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.
De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Twee winkeldieven aangehouden
Nijverdal
Een 26-jarige man uit Nijmegen en een 52-jarige man uit Arnhem werden zaterdag 23 juli aangehouden voor winkeldiefstallen.

Zaterdagmiddag 23 juli omstreeks 13.45 uur kreeg de politie melding van een actief stelend duo in Nijverdal. Een oplettende getuige zag de twee mannen diverse winkels bezoeken en daar goederen meenamen zonder te betalen. De gestolen goederen werden vervolgens in een geparkeerde auto gelegd. De politie kon het tweetal in Nijverdal aanhouden. In de auto van de mannen troffen de agenten diverse goederen aan, welke van diefstal afkomstig waren. Beide mannen, een 26-jarige man uit Nijmegen en een 52-jarige man uit Arnhem, werden aangehouden voor diefstal in vereniging en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(2011070467)

Man aangehouden voor mishandeling beveiliger
Enschede
Een 22-jarige man uit Haaksbergen werd zondag 24 juli aangehouden, omdat hij een beveiliger van een horecagelegenheid in Enschede heeft mishandeld.

Zondagmorgen 24 juli omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de Oude Markt in Enschede. Een 22-jarige man uit Haaksbergen moest een horecagelegenheid op de Oude Markt verlaten, omdat hij tot twee keer toe een rookverbod negeerde. De 22-jarige was het hier niet mee eens en uitte zijn onvrede tegen de beveiligingsmedewerker door te slaan en te schoppen en ging er daarna snel vandoor. De politie kon de 22-jarige man kort erna aanhouden op de Pijpenstraat. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.
(2011070645)

-----------------------