Politie Groningen

Zondag 24 juli 2011

Provincie Groningen, 24-07-2011

Burgernet ingezet na overval winkelpand Hoogkerk

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag Burgernet ingezet na een overval op een winkelpand aan de Zuiderweg in de Groninger wijk Hoogkerk. Omstreeks 17 uur kwam een nog onbekende man het pand binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen. De medewerksters moesten geld afgeven. De overvaller ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Omdat er een duidelijk signalement beschikbaar was, besloot de politie om een Burgernetactie te starten. Samen met de deelnemers keken de agenten uit naar de overvaller. De melding van Burgernet bereikte 123 deelnemers, maar leidde niet tot een aanhouding. De overvaller was tussen de 20 en 25 jaar en ongeveer 1,75 m lang. Hij had kort donkerbruin haar en droeg een korte kaki/zacht groen kleurige jas, een grijs vest met capuchon, een blauwe spijkerbroek met witte riem en zwarte Nike sportschoenen met een opvallend groenkleurig logo en groenkleurige veters. De politie stelt een onderzoek in.

Om Burgernetacties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat een groot deel van de bevolking is aangesloten. U kunt zich voor burgernet aanmelden viawww.burgernet.nl. Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.

Twee aanhoudingen na ernstige mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond dankzij oplettende getuigen twee personen kunnen aanhouden op verdenking van zware mishandeling. Na de melding van een mishandeling troffen agenten in de Rabenhauptstraat een 29-jarige man uit Groningen op straat aan. De man had een bloedende hoofdwond, verwondingen in het gezicht en was niet aanspreekbaar. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen hadden gezien dat er twee personen bij de mishandeling betrokken waren en dat zij er in een auto vandoor waren gegaan. Het kenteken was genoteerd. Op basis van signalement en kenteken konden de beiden mannen uit Groningen, 33 en 37 jaar, op het Damsterdiep worden aangehouden. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is voor de mishandeling. De beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers overlopen

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken bij een woning aan de Valreep in Groningen. Buren hoorden lawaai en gingen poolshoogte nemen. De twee mannen schrokken en gingen er zonder buit vandoor. Het tweetal was binnen gekomen door een deur te forceren. Vermoedelijk zijn ze er dankzij de buren niet in geslaagd om iets buit te maken. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding vernieling dankzij cameratoezicht

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden voor vernieling. De jongeman was eerder die avond al betrokken bij wat kleine opstootjes in het centrum van Veendam. Op enig moment werd via het cameratoezicht gezien dat hij een spiegel van een geparkeerde auto aftrapte. Op aanwijzingen van de camerabedienaar kon de jongeman door agenten worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten voor verhoor.

Pleger huiselijk geweld negeert stopteken

UITHUIZEN De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige inwoner van de gemeente Loppersum aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd en vernielingen te hebben aangericht in haar woning in Uithuizen. Op het moment dat de gealarmeerde politie arriveerde, stapte de man in zijn auto en ging er vandoor. Hij negeerde het stopteken, maar kon uiteindelijk toch tot stoppen worden gebracht. Hij is aangehouden en ingesloten. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd. Gezien de recidive op dit punt is de auto afgesleept en op het politiebureau gestald. De vriendin heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewonde bij kopstaart-botsing

SCHEEMDA Een 18-jarige vrouw uit Delfzijl is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een kopstaart-botsing. De vrouw zat als bijrijder in een auto die reed over de N362 bij Scheemda. Een 24-jarige achteropkomende automobilist uit Farmsum zag te laat dat de autos voor hem afremden, waardoor hij op de auto van de 18-jarige vrouw botste. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos moesten worden afgesleept.

Auto botst op boom

SCHEEMDA Een 35-jarige automobilist uit Midwolda is zaterdagavond gewond geraakt. De man is door nog onbekende oorzaak in de Kerkstraat in Scheemda tegen een boom gebotst. Hierdoor kwam de bestuurder bekneld te zitten. Hij is door de brandweer bevrijd en vervolgens met onder anderen een hoofdwond en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed reed. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van de aanrijding.