Watersportverbond - KNWV

Harde wind en slecht zicht

zondag 24 juli 2011

Er werd vandaag niet gevaren op de Delta Lloyd Jeugdwereldkampioenschappen in de Olympische 470 klasse, die momenteel plaatsvinden in Medemblik. Gisteren werd de middagrace voor de dames vanwege de toenemende wind en opkomende buien onderbroken, vandaag was voornamelijk het slechte zicht in combinatie met buien op het
IJsselmeer reden om de boten op de kant te houden.

Volgens het wedstrijdprogramma zouden vandaag de kwalificatierondes voor de 470 heren worden afgerond. De kwalificaties vereisen zes races waarna de beste 30 doorgaan naar de Gold fleet om de strijd om medailles voort te zetten. De overige 30 herenteams gaan verder in de Silver fleet.
De 470 dames zeilen het evenement onveranderd verder in één groep van 32 boten.

Op 28 juli a.s. zullen de grote finales, de medal-races, plaatsvinden voor de heren en de dames. Zowel de top 10 heren als de top 10 dames zullen in hun medal-race strijden voor een medaille. Deze medal-races zullen donderdag a.s. in het begin van de middag plaatsvinden. De exacte tijd wordt op woensdagmiddag bekend gemaakt. Iedere finale race zal circa 30 minuten duren.

Deze finales zullen te volgen zijn voor het publiek vanaf de wal bij het zeilcentrum in Medemblik. De organisatie heeft een prijsvraag uitgeschreven om geïnteresseerden een kans te geven om vanuit een reuzenboei direct aan de wedstrijdbaan de eindstrijd te kunnen volgen. www.470juniorworlds2011.org/prijsvraag

Voor morgen staan voor de 470 heren race 5 en 6 gepland. De dames zullen een wedstrijd inhalen, en zo race 4 t/m 6 varen.
Het eerste startschot klinkt om 11:00 uur.