Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 juli 2011

Grachtenfestival presenteert muzikale Midzomernachtsdroom in Amsterdamse Bos als preview op de 14e editie

Een unieke samenwerking van het Grachtenfestival, het Nederlands Blazers Ensemble en BosTheater resulteert op zondagavond 24 juli a.s. in een muzikale Midzomernachtsdroom in het Amsterdamse Bos. In het decor van de BosTheater-productie 'Les enfants du paradis' brengt het jongNBE met musici van het Nederlands Blazers Ensemble op deze midzomeravond in het bos met 'Midzomernachtsdroom' een theatrale mix van betoverende middelen en klanken. Het is de eerste keer dat het Grachtenfestival programmeert in het Amsterdamse Bos. Het was de kennis en expertise van het Grachtenfestival op het gebied van programmeren van jong talent op bijzondere locaties die het BosTheater zocht om invulling te geven aan de eigen wens om in het Amsterdamse Bos jong en nieuw muzikaal talent een bijzonder buitenpodium te bieden. Het jongNBE maakt muziekprogramma's die de traditionele indeling 'klassiek' vs 'hedendaags' overstijgen. Het ensemble bestaat uit topstudenten van de Nederlandse conservatoria en staat onder leiding van Dick Verhoef, Brandt Attema en Willem van Merwijk, allen musici van het Nederlands Blazers Ensemble.

Met dit concert kondigt het Grachtenfestival de 14e editie aan die plaatsvindt van 12 t/m 21 augustus. Met meer dan 150 concerten opent het festival het klassieke muziekseizoen. Het thema dit jaar is 'Dans', de concerten vinden plaats op meer dan 40, veelal bijzondere locaties.

JongNBE en musici van het Nederlands Blazers Ensemble - Midzomernachtsdroom - Amsterdamse Bos, zondag 24 juli 21.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.grachtenfestival.nl en kosten ¤ 12,50 per stuk.

Friesland Bank is hoofdsponsor van het Grachtenfestival; hoofdbegunstiger is het VSBfonds. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is beschermheer van het Grachtenfestival.

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitlopers naar andere stadsdelen zoals Noord. Gedurende 10 dagen is Amsterdam een podium voor jong Nederlands muzikaal talent en biedt het publiek - 45.000 bezoekers in 2010 - een muzikale reis langs bijzondere locaties, ongekend muzikaal talent en verrassende muzikale belevenissen.

Het Grachtenfestival 2011 vindt plaats van 12 t/m 21 augustus.

Noot voor de redactie,