Gemeente Harlingen


van sprookjes!

Spijkerstad 2011 in het teken van Sprookjes!

Dat de kindervakantieweek Spijkerstad in Harlingen voldoet aan een belangrijke behoefte aan activiteiten voor kinderen in de zomervakantie, is na vier succesvolle jaren helemaal duidelijk! Daarom organiseert het jongerenwerk van de gemeente Harlingen dit jaar alweer voor de vijfde keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Het thema voor dit jaar is sprookjes, de locatie is net als vorig jaar naast het Harlinger Bos.

Wanneer
Spijkerstad 2011 zal worden gehouden in de eerste week van de zomervakantie, week 30, dat is van 25 tot en met 28 juli. We starten 's ochtends om 9.00 uur en stoppen 's middags om 15.00 uur. Voor de kleuters (4 en 5 jaar) is er een aangepast programma van 9.00 tot 13.00 uur. De kosten bedragen voor vier dagen EUR 15 euro (incl. eten en drinken).

Doel
Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Tussen de bedrijven door krijgen ze opdrachten uit te voeren, die allemaal in het teken staan van het thema Sprookjes. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Met de oudste kinderen gaan we een dag weg, een speurtocht op het water. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Inschrijving
Vanwege de overweldigende belangstelling van de voorgaande jaren gaan we ook dit jaar met de inschrijving weer werken met een lotingsysteem. Dat betekent dat iedereen zich gedurende twee weken mag inschrijven. De inschrijfperiode is van maandag 7 maart t/m vrijdag 18 maart. (week 10 en 11). Let op; eerder inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. Daarna wordt er geloot wie er mee mag doen, we geven daarbij voorrang aan de kinderen die vorig jaar helaas uitgeloot waren, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. De uitslag van de loting is in week 14, vanaf dinsdag 5 april U wordt dan gebeld of gemaild. Er kunnen maximaal 250 kinderen meedoen aan Spijkerstad 2011.

Vrijwilligers
Om Spijkerstad 2011 mogelijk te maken, hebben we heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten en voor allerlei hand- en spandiensten. Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeld, is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. (inclusief het op en afbouwen)

Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger maakt u kind meer kans (geen garantie) Het enige dat we van u vragen is u minstens één dag beschikbaar te stellen voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook!

Betalingsdag
Op woensdag 13 april is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in 't Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat even aan ons meldt. Doet u dat niet, dan geven we de plek aan iemand anders!

Als je mee wilt doen dan kun je je inschrijven via www.jongerenwerkharlingen.nl/ Of via de inschrijfformulieren die via de basisscholen de aankomende weken worden verspreid.

Voor meer informatie kunt u bellen met jongerenwerk 0517-239590 of mailen via e.uivel@harlingen.nl

---