Watersportverbond - KNWV

De 22e Friese Elfstedenweek gaat 25 juli van start

woensdag 2 maart 2011

Maandag 25 juli gaat de 22^e Elfstedenweek te water van start. Deze tocht wordt gemaakt door zoân 250 kano's en 150 zeil- en motorboten en sloepen. De Friese Elfstedenweek wordt sinds 1946 om de drie jaar georganiseerd door Watersportvereniging "De Meeuwen" te Leeuwarden.

Het startschot zal rond negen uur âs ochtends gegeven worden door de Commissaris der Koningin de heer J. Jorritsma. Voor deze gelegenheid wordt het kanon van het Fries Statenjacht de "Friso" afgeschoten.Â

Startpunt
Zoân 250 kano's en 150 zeil- en motorboten en sloepen doen mee in de week van 25 t/m 30 juli. Op de dagen voor de start (23 en 24 juli) nemen alle deelnemers ligplaats achter de Prinsentuin te Leeuwarden, waar de start en ook de finish (30 juli) plaatsvinden. Afhankelijk van de doorvaarthoogte van de boten kan er gekozen worden uit verschillende routes naar de volgende etappeplaats.

Provincie Fryslân en activiteiten
Tijdens de week worden de elf Friese steden bezocht en in 6 daarvan wordt overnacht. Ondertussen kan je genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, welke de provincie Fryslân te bieden heeft. In elke overnachtingplaats worden diverse activiteiten voor de deelnemers georganiseerd.

De trajecten
Maandag 25 juli: van Leeuwarden via Sneek naar IJlst. Â
Dinsdag 26 juli: van IJlst via Sloten naar Hindeloopen en Stavoren. Â
Woensdag 27 juli: van Stavoren via Workum naar Bolsward. Â Donderdag 28 juli: van Bolsward via Harlingen naar
Franeker. Â
Vrijdag 29 juli van Franeker naar Dokkum. Â
Zaterdag 30 juli: van Dokkum naar finishplaats
Leeuwarden. Â

Voor uitgebreide informatie over de routes zie de folder en de website www.wvdemeeuwen.nl.