Gemeente Smallingerland


Ervaar de Tall Ship Race namens Drachten!

Unieke kans voor 4 Smallingerlandse jongeren tussen 15 en 25 jaar!

De gemeente Smallingerland geeft gehoor aan een bijzonder aanbod van de gemeente Harlingen. Vanuit Harlingen wordt dit jaar koers gezet naar de Tall Ship Races die deze zomer vanuit het Noorse Stavanger naar het Zweedse Halmstad gevaren wordt. De reis begint op 25 juli en eindigt op 7 augustus.
Smallingerland heeft 4 plaatsen voor jongeren uit onze gemeente gereserveerd aan boord van het Tall Ship "Thalassa". De bedoeling is dat er een vertegenwoordiging van Friese jongeren uit alle hoeken van de provincie aan boord van dit bijzondere schip meewerkt aan de tocht naar Stavanger en natuurlijk ook aan de daarop volgende Tall Ship Race zelf.

Word jij geselecteerd?
Uit Smallingerland willen we dus 4 jongeren de gelegenheid geven om deze unieke ervaring te beleven, jezelf te ontwikkelen je horizon te verbreden. We zijn op zoek naar jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud die gemotiveerd zijn of door concrete verdiensten in onze lokale samenleving zijn opgevallen. Je hebt geen zeilervaring nodig, maar je bent natuurlijk wel bereid veel te leren en aan boord flink de handen uit de mouwen te steken. We willen op het thuisfront via social media (zoals Drachten Wil Je Meemaken) en via deze krant volgen wat je allemaal beleeft onderweg en tijdens alle festiviteiten in de havenplaatsen waar de reis je langs voert. Je schrijft daar dus artikelen en blogs voor in de aanloop naar en tijdens de reis. Denk je dat dit een ervaring is die helemaal bij je past? Of ken je iemand die zo'n kans echt heeft verdiend? Zorg dan dat de opgave binnenkomt via communicatie@smallingerland.nl

Opgeven kan tot en met woensdag 29 juni 2011. Vertel bij je opgave vooral waarom je mee wilt doen, of geef aan waarom je vindt dat iemand die je goed kent deze kans moet krijgen.

Een klein comité bestaande uit de wethouder jeugdbeleid, de gemeentesecretaris, het hoofd van de afdeling Communicatie en het jongste raadslid van de gemeente beoordeelt de opgaven en kiest de 4 jongeren die het best kunnen motiveren waarom zij deze ervaring absoluut niet willen missen. Om daar achter te komen, voert het comité uiteraard een gesprek met de kandidaten om de uiteindelijke keuze te kunnen maken.

Laat deze unieke kans niet lopen. Meld je aan!