Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 25-07-2011

Doorrijder aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zondagmiddag een automobilist aangehouden die kort daarvoor betrokken was bij een aanrijding op de Hogeweg en was doorgereden.

Rond 15.05 uur botste de verdachte bij de kruising met de Operaweg achterop een stilstaande auto. De 27-jarige bestuurder van deze auto raakte daarbij lichtgewond aan zijn been. De veroorzaker, een 20-jarige Amersfoorter, reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. Een getuige probeerde de verdachte nog te achterhalen maar raakte hem kwijt.

Omdat het kenteken van de automobilist bekend was, zijn agenten naar zijn woning gegaan. De man werd thuis aangetroffen en hij bekende bij de aanrijding te zijn betrokken. Hij had dit nog willen melden maar hier was hij nu te laat mee. Hij werd aangehouden en verhoord. Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobus rijdt achterop bestelauto

AMERSFOORT Op zondag 24 juli, rond 19.20 uur, vond op de Hogeweg, ter hoogte van Ringweg Randenbroek een aanrijding plaats tussen een autobus en een bestelauto.

De bestuurder van de bus, een 61-jarige inwoner van Epe, zag bij de kruising te laat dat het voor hem rijdende verkeer nog niet voldoende snelheid had bij het optrekken. Hij reed hierdoor tegen een voor hem rijdende bestelauto aan, bestuurd door een 50-jarige inwoner van Zeewolde.

De passagier van de man, een 50-jarige inwoonster van Zeewolde, raakte hierbij gewond aan rug en nek en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de autobus en enkele passagiers raakten niet gewond en kwamen met de schrik vrij. Wel raakten beide voertuigen beschadigd en moesten deze door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

De politie maakte proces-verbaal op.

Autobrand

AMERSFOORT Op maandag 25 juli, rond 03.10 uur, kreeg de politie de melding dat er op het Jan van Riebeekpad een auto in de brand stond.

Bij onderzoek bleek dat het om een gestolen auto ging. De politie doet onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.