Politie Groningen

Maandag 25 juli 2011

Provincie Groningen, 25-07-2011

Burgernetactie na poging aanranding

GRONINGEN In verband met een poging tot aanranding heeft de politie zondagavond een Burgernetactie opgestart. In de omgeving van het winkelcentrum van Paddepoel, werd omstreeks 23.00 een jonge vrouw van de fiets getrokken door een onbekende man. Zij wist de man van zich af te slaan en te ontkomen. Het signalement van de dader is als volgt: man, ongeveer 40 jaar oud, blank, rond de 1,80m lang, kaal, stevig postuur, beige jas tot op de knieën. In totaal hebben ruim 2000 deelnemers naar de dader uitgekeken. Helaas heeft de politie de verdachte nog niet kunnen aanhouden. Mocht u naar aanleiding van deze zaak nog tips hebben, wordt u verzocht te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan 0800-7000.

Vier aanhoudingen na inbraak

APPINGEDAM De politie heeft in de vroege maandagochtend vier jongemannen, 18 tot 20 jaar, aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Bij een supermarkt aan het Harddraversplein in Appingedam werd een ruit vernield en rookwaar weggenomen. De daders wisten in eerste instantie te ontkomen, maar konden door de politie worden achterhaald. Ze werden elders in Appingedam aangehouden. Het viertal, afkomstig uit Bovensmilde, Farmsum en Appingedam, is ingesloten voor nader onderzoek.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

ZEVENHUIZEN Een 20-jarige automobilist uit Oldehove is maandagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed over de Haspel Boven in Zevenhuizen toen hij door onbekende oorzaak met zijn voertuig in de berm terecht kwam. De bestuurder botste tegen een boom en kwam via een paal tot stilstand. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn wagen gehaald. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Slowaak onder invloed

WILDERVANK De politie heeft zondagavond op de Woortmanslaan in Wildervank een 35-jarige automobilist uit Slowakije aangehouden. De man bleek bij een verkeerscontrole onder invloed van alcohol. Hij had ruim
1,5 promille alcohol in zijn bloed (660 ugl). De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen het verkeer.

Veendam, omgeving A7 en binnen bebouwde kom: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 160 km/uur op A7 en 80 binnen bebouwde kom.


- Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1518, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1498, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 589, aantal overtredingen: 289, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 860, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.