Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Korpsbeheerder ontslaat politiemedewerker

Publicatiedatum: 25-7-2011 9:41:28

ARNHEM - De korpsbeheerder van de politie Gelderland-Midden heeft op 23 juli een 36-jarige politiemedewerker van het district West-Veluwe Vallei ontslagen.

De man was op 4 januari aangehouden op verdenking van het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarige jongen. Een jongen uit de gemeente Barneveld had aangifte gedaan. De medewerker werd naar aanleiding hiervan aangehouden en ingesloten. Door het bureau Veiligheid en Integriteit is onderzoek gedaan in samenwerking met de afdeling Zeden van de politie Gelderland-Zuid. Het Openbaar Ministerie heeft in deze nog geen besluit genomen.

De man is ontslagen op grond van het disciplinaire onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de man misbruik heeft gemaakt van zijn gezags- en vertrouwenspositie. Bovendien is hij niet open en transparant geweest tijdens het onderzoek.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Man betrapt met cocaïne op zak

Publicatiedatum: 25-7-2011 9:49:14

ARNHEM - De politie heeft zondagmiddag 24 juli een 48-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats betrapt met een hoeveelheid harddrugs op zak. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van bijna 600 euro.

Surveillerende agenten zagen de man rond vier uur met zijn scooter staan op de B.P. van Verschuerstraat in Arnhem. Toen de man de agenten zag, ging hij er op zijn scooter vandoor. Na een korte achtervolging werd de scooterrijder op de Blekerstraat in de kraag gevat. De man bleek 37 bolletjes en 9 wikkels harddrugs bij zich te hebben. Het zou om cocaïne gaan met een gezamenlijke straatwaarde van bijna 600 euro. De Arnhemmer bleek bovendien te rijden zonder geldig rijbewijs en hij kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. De scooter en de harddrugs zijn in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(2011085896-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Rivierenland

---

Man aangehouden op verdenking van woninginbraak
Publicatiedatum: 25-7-2011 9:34:59

HUISSEN - De politie heeft op 25 juli rond 04.45 uur een 20-jarige man uit Huissen aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Rond 04.30 uur kreeg de politie melding van een bewoner van een woning aan de Koelhuisstraat in Huissen. Ze had eerst een persoon tussen twee auto's zien zitten en even later gestommel in een andere woning gehoord. De politie was snel ter plaatse met onder andere een politiehond. De ambtenaren zagen de man in de verte lopen, waarop een opsporingsactie startte. De man liep over het Binnenveld naar wederom de Koelhuisstraat. De politiehond sloeg daar op een gegeven moment aan; tussen twee auto's zat de verdachte die daarop meteen opstond. De man werd aangehouden; bij hem werden handschoenen aangetroffen. De man werd overgebracht naar het bureau. (2011085956 - rl)