Politie Midden- en West Brabant

Poging straatroof

Tilburg, 25-07-2011

Een 20-jarige Tilburgse werd het slachtoffer van tasjesdief. Een nog onbekende dader probeerde maandag 25 juli 2011 omstreeks 01.10 uur haar tas te roven op de Baden Powelllaan.

De jonge vrouw was op haar fiets op weg naar huis. In het voorbijgaan trachtte haar belager haar handtas te bemachtigen. Toen dat niet lukte, blokkeerde hij de doorgang van het slachtoffer. Er ontstond een schermutseling, waarbij de vrouw zich verweerde. De straatrover sloeg zonder buit op de vlucht toen er een auto voorbij kwam. De passerende automobilist ontfermde zich over het slachtoffer en bracht haar naar huis. Ze was overigens niet gewond maar wel erg geschrokken.

In haar aangifte omschrijft ze de dader als een getinte jongeman van ongeveer 20 jaar oud. Vermoedelijk van Noord-Afrikaans / Zuid Europese afkomst. Hij was gekleed in een donkere trainingsbroek met daarop een opvallend fel lichtblauwe sweater met capuchon. Hij verplaatste zich op een zogenaamde omafiets.

De politie onderzoekt het voorval. Zij roept eventuele getuigen en mensen die menen de dader aan het signalement te herkennen op om contact op te nemen via 0900-8844.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 25-07-2011 10:37 | © Regio Midden en West Brabant |