Hoefnet

Nieuws

Riesenbeck: Harry de Ruyter beste Nederlander in Derby

24-07-2011

Bondscoach van de Nederlandse twee-en vierspanrijders Harry de Ruyter is als beste Nederlander op de negende plaats geëindigd in de internationale Derby van Riesenbeck. Herman ter Harmsel werd 13de, Mark Weusthof eindigde op de 15de plaats. De Amerikaan Chester Weber schreef evenals in 2008 de Derby op zijn naam.

De Derby bestaat uit twee tweespan dressuurproeven, een vierspan dressuurproef, de vierspan marathon en de vierspan vaardigheid. Op elk onderdeel wordt een coëfficiënt losgelaten, zo telt de marathon 4 x mee en de vaardigheid 3 x. De Ruyter had een minder goede start in de eerste tweespanproef waarin een van zijn paarden het vertikte om te stappen. De tweede tweespanproef verliep wel goed en ook de vierspanproef reed De Ruyter naar tevredenheid. In de marathon eindigde de menner uit Kessel op de negende plaats: "Op een extra volte na in de tweede hindernis ben ik dik tevreden. Ik was zelf iets te gretig waardoor ik aan de verkeerde kant van een paal terecht kwam."

De sterk rijdende Georg von Stein werd in Riesenbeck gekroond tot Duits kampioen vierspannen en eindigde in het internationale veld als tweede, voor marathonwinnaar Michael Brauchle.