Hoefnet

Nieuws

Riesenbeck: Zilver voor Nederlands tweespanteam

24-07-2011

Het Nederlandse tweespanteam bestaande uit Nederlands kampioen Raymond Letteboer, regerend Wereldkampioen Harry Verstappen en oud Wereldkampioen Riny Rutjens heeft zilver gewonnen in de landenwedstrijd in Riesenbeck. Het goud ging evenals in 2010 naar gastland Duitsland. Letteboer eindigde als beste Nederlander op de vijfde plaats.

De eindzege in het regenachtige Riesenbeck werd opgeëist door de kersverse Duitse tweespankampioen Carola Diener die de paarden van de Duitse vierspanrijder Christoph Sandmann uitbracht. CAI Nebanice-winnaar Raymond Letteboer ging goed van start met de vijfde plaats in de dressuur. In de marathon eindigde de menner uit Oud-Ootmarsum als vierde waardoor hij naar de derde plaats klom in het tussenklassement. In de moeilijke vaardigheidsproef maakte Letteboer net een foutje te veel waardoor hij naar de vijfde plaats zakte in het eindklassement. Bondscoach Harry de Ruyter was met zijn vierspan als deelnemer aanwezig in Riesenbeck en volgde de prestaties van de Nederlandse menners uiteraard op de voet: "Letteboer heeft een zeer sterke wedstrijd gereden, hij reed mooi consequent." Harrie Verstappen zette een ietwat tegenvallende dressuurprestatie neer maar maakte dit goed met de overwinning in de marathon. De regerend Wereldkampioen eindigde als zevende in het 43 deelnemers tellende veld. Derde teamlid Rutjens werd na de 16e plaats in de dressuur en de 5e plaats in de marathon 11e in het totaalklassement. Individueel deelneemster Saskia van Heesch werd 14de, Carlo Vermeulen 29ste.

Komend weekend gaat het er om spannen voor de Nederlandse tweespanrijders. De internationale menwedstrijd in Beekbergen is voor bondscoach Harry de Ruyter de laatste observatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap, dat van 24 tot en met 28 augustus wordt verreden in het Franse Conty.