Veilig Amsterdam

Gibraltarstraat en omgeving

alcoholverbod

---

Alcoholverbod Gibraltarstraat en omgeving

25 juli 2011

Vanaf 20 juli 2011 geldt er in de Gibraltarstraat (Stadsdeel West) en omgeving opnieuw een alcoholverbod. De politie en het stadsdeel ontvingen de afgelopen tijd klachten van omwonenden. Naar aanleiding daarvan en op verzoek van de politie, heeft het stadsdeel besloten het alcoholverbod opnieuw in te stellen voor de duur van anderhalf jaar. Na 31 december 2012 wordt het verbod geëvalueerd.

Het gebied waar het alcoholverbod geldt is als volgt:


- Gibraltarstraat vanaf de Doggersbankstraat tot en met de Solebaystraat

- Solebaystraat vanaf de Gibraltarstraat tot de Kijkduinstraat
- Kijkduinstraat vanaf de Gibraltarstraat tot de Solebaystraat Handhaving vindt plaats door de politie nadat de alcoholverbodsborden zijn geplaatst.

Geschiedenis

In september 2006 is in de omgeving van de Gibraltarstraat een alcoholverbod ingesteld voor de duur van twee jaar. Aanleiding was toen overlast van mensen die alcohol dronken op de kinderspeelplaats en het pierenbadje aan de Gibraltarstraat.

In april 2008 is dit alcoholverbod geëvalueerd. De conclusies waren toen dat er nog maar weinig klachten waren, en dat het probleem zich niet had verplaatst. Daarom werd in september 2008 het toenmalige alcoholverbod opgeheven.

Meer informatie

Alcoholmatiging

---