Politie Twente

Vijf jongens overlopen bij poging fietsendiefstal Hengelo
Vijf jongens in de leeftijd van 13 tot 17 jaar werden zondag 24 juli aangehouden, omdat zij getracht hebben een elektrische fiets te stelen.

Zondagmiddag 24 juli omstreeks 14.45 uur zagen omstanders op de Beursstraat in Hengelo enkele jongens een elektrische fiets proberen te stelen. Toen de eigenaar van de fiets naar zijn fiets liep, gingen de jongens er snel van door. De politie werd ingeschakeld en trof vijf jongens in de buurt aan. Bij de jongens troffen de agenten een mes en een betonschaar. Het vijftal werd aangehouden. Tijdens de aanhouding werd een setje nieuwe fietsensleutels en lopers voor fietsensloten aangetroffen. Een 16-jarige jongen uit Harreveld en de twee 17-jarige jongens uit Hengelo zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Een 13-jarige en 16-jarige jongen, beiden woonachtig in Hengelo, bleken niet betrokken te zijn geweest en konden het politiebureau verlaten. (2011070739)

Twee mannen aangehouden voor diefstal metalen TL armaturen Almelo
Een 24-jarige man uit Deventer en een 27-jarige man uit Almelo werden zondag 24 juli aangehouden, omdat zij metalen TL armaturen hadden gestolen.

Zondag 24 juli omstreeks 21.30 uur zag een oplettende getuige twee mannen achter een bedrijf aan de Aalderinkssingel diverse goederen in een auto laden. De politie werd ingeschakeld en trof de mannen achter het bedrijf aan. De auto bleek volgepakt te zijn met metalen TL armaturen. Hierop werden de mannen, een 24-jarige man uit Deventer en een 27-jarige man uit Almelo, aangehouden. Het tweetal voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011070785)

Met 1,55 promille achter het stuur Nijverdal
Een 24-jarige automobilist uit Hellendoorn werd maandag 25 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 25 juli omstreeks 04.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Grotestraat in Nijverdal, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn slingerende rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 24-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,55 promille uit. De Koninklijke Marechaussee werd ingeschakeld omdat de man militair is. Het rijbewijs van de man zal worden ingevorderd. (2011001703)


-----------------------
26 nvember 2010



Politie Twente