Veilig Amsterdam

Diamantbuurt

cameratoezicht

---

Cameratoezicht in Diamantbuurt

25 juli 2011

In de Amsterdamse Diamantbuurt (Stadsdeel Zuid) wordt binnenkort opnieuw cameratoezicht ingesteld. Aanleiding om in deze buurt opnieuw toezicht te houden met behulp van camera's is het feit dat er de afgelopen tijd veel criminele zaken vanuit de buurt worden voorbereid. Ook overlast door hangjeugd is moeilijk onder controle is te krijgen.

Daarom heeft de stadsdeelvoorzitter van Zuid een verzoek ingediend bij burgemeester Van der Laan om opnieuw cameratoezicht in te mogen voeren. Inmiddels heeft de burgemeester laten weten hier toestemming voor te geven.

Overlast

Cameratoezicht wordt ingesteld op de plekken waar de meeste overlast is. Vooralsnog gaat het om de hoeken bij de Carillonstraat en de Van Woustraat, het poortje naar het Smaragdplein en het Smaragdplein zelf. Ook zal er gebruik gemaakt worden van mobiele camera's die naar wens op andere locaties zijn in te zetten. In oktober moet het cameratoezicht operationeel zijn.

Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar:" We zijn blij dat de burgemeester toestemming geeft voor cameratoezicht. Naast de inzet van politie en extra toezicht op straat, zetten we dit middel in om een veilige buurt te garanderen!"

Meer informatie

Cameratoezicht

---