Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West


---

Overlast autoracende jongeren aangepakt

Stadsdeel sluit parkeerterrein Noorderhof gedeeltelijk af

25 juli 2011

Op woensdag 20 juli is het grote parkeerterrein bij het Noorderhof in Slotermeer gedeeltelijk afgesloten. Het stadsdeel voert deze maatregel op verzoek van direct omwonenden bij wijze van proef uit om overlast van onder andere autoracende jongeren tegen te gaan. Stadsdeelwethouder Els Verdonk sloot het terrein samen met buurtmeiden Julia en Brechtje af door het laatste paaltje te plaatsen.

Het oude parkeerterrein van het Sloterparkbad leende zich door de overcapaciteit aan parkeerplaatsen uitermate goed voor nachtelijke autoraces. Ook voor andere activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen, bleek het een populaire locatie te zijn. Dit tot grote frustratie van de direct omwonenden die bij het stadsdeel aanklopten met het verzoek om het gigantische parkeerterrein te verkleinen. Doordat de bouw van de wijk Noorderhof-Zuid op deze plek voorlopig is uitgesteld, kon het stadsdeel zich vinden in een tijdelijke afsluiting van een gedeelte van het terrein.

Terugclaimen openbare ruimte

In het najaar evalueert het stadsdeel de afsluiting met de omwonenden en worden er vervolgafspraken gemaakt. "Alleen de fysieke afsluiting gaat waarschijnlijk niet voldoende zijn om alle overlast tegen te gaan", aldus Els Verdonk. "Daarom maken onze handhavers de komende tijd vaker een rondje langs het terrein. Ook gaan we op een aantal plekken het struikgewas snoeien zodat er meer zicht komt op het terrein vanuit de directe omgeving. Last but not least zijn we met bewoners en kunstenaars in overleg om deze zomer leuke activiteiten voor de buurtkinderen te organiseren. Zo claimen de bewoners hun openbare ruimte weer terug".

Els Verdonk sluit parkeerterrein

Buurtmeiden Julia en Brechtje sluiten het parkeerterrein samen met stadsdeelwethouder Els Verdonk af.

---