Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 25-07-2011

Aanrijding met te veel op

UTRECHT Een automobilist botste op zondagmiddag 24 juli op een andere auto. De automobilist bleek geen rijbewijs te hebben en hij had te veel drank op.

Rond 17.30 uur reed een 24-jarige automobilist uit Abcoude over de Rijksweg A12. Zij zag dat haar van achteren een automobilist met hoge snelheid naderde. Die automobilist, een 31-jarige man uit Bennekom, botste tegen haar op, waardoor zij de macht over het stuur verloor. Zij botste tegen de linker- en rechtervangrail en kwam op de vluchtstrook tot stilstand.

De Bennekommer wilde de schade onderling regelen en beiden reden daartoe naar de Rijksweg A28 en stopten op de afslag De Bilt. Een medewerker van de ANWB zag hen daar op de vluchtstrook staan en wilde ter beveiliging oranje verkeerspionnen plaatsen. De Bennekomer ging er echter vandoor en de ANWB-er zette de achtervolging in. De automobilist kwam door de ernstige voorschade aan zijn auto niet ver en moest de auto verderop op de afrit aan de kant zetten.

De politie kwam ter plaatse en de Bennekommer bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Bij de ademanalyse blies hij 300 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Inbraak

UTRECHT Agenten hielden op zondagavond 24 juli twee jongens aan op verdenking van inbraak in een kelderbox.

Rond 21.30 uur kreeg de politie de melding dat er een inbraak in een kelderbox aan de Oudegeinlaan gaande was. Agenten gingen ter plaatse. Zij zagen dat er twee jongens bij de kelderboxdeur stonden en daar aan het rommelen waren. Bij het zien van de agenten liepen de twee weg. De agenten zagen braakschade aan de deur en bij de jongens lag een koevoet in de struiken. De agenten hielden de beide verdachten, jongens van 17 en 20 jaar uit Utrecht, aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bedreiging en belediging

UTRECHT Een man bedreigde op zondagavond 24 juli een andere man en beledigde even later een politieagente.

Rond 19.00 uur verzocht een medewerker van een horecagelegenheid aan het Godebaldkwartier een man om de toiletruimte van de gelegenheid te verlaten, omdat hij daar al langere tijd verbleef en zich daar hinderlijk ophield. Na enige tijd kwam de man de toiletruimte uit en bedreigde de medewerker verbaal met de dood, waarbij hij een paraplu met een stalen punt omhoog hield.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Zij hielden de verdachte, een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Daarbij beledigde de verdachte één van de agenten. De horecamedewerker deed aangifte van bedreiging en de agente van belediging. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.