Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 25-07-2011

Automobilist betrapt op rijden onder invloed

VINKEVEEN Een 21-jarige automobilist uit Mijdrecht is maandagnacht betrapt op het rijden onder invloed.

De Mijdrechter werd omstreeks 00.55 uur op de Bonkestekersweg gecontroleerd. Bij het aanspreken constateerden de politiemensen dat hij alcohol had gedronken. De uitslag van de ademanalyse op het bureau bedroeg 520 ug/l. en omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de Mijdrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Bewoonster weet inbraak te voorkomen

MIJDRECHT Een bewoonster aan de Buitenkruier wist maandagnacht een inbraak te voorkomen. De vrouw werd omstreeks 03.10 uur wakker van breekgeluiden in haar woning.

Zij nam poolshoogte en zag drie jongemannen buiten bij het keukenraam staan. Eén ervan was bezig met een breekvoorwerp en trachtte het keukenraam open te breken. De vrouw schreeuwde naar het drietal dat wegrende in de richting van de Viergang.

Gewaarschuwde politiemensen zochten de wijk af, maar vond het drietal niet meer. Volgens de bewoonster ging het om drie jongemannen in de leeftijd tussen de 15 en 25 jaar met een lengte van 1.65 tot 1.70 m. en alle drie donkere kleding droegen. De politie vraagt een ieder die informatie heeft over deze poging inbraak kontakt op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Ziet u iets verdachts, twijfel niet, maar alarmeer de politie via het alarmnummer 1-1-2.

Automobilist veroorzaakt ongeval

HARMELEN Een 22-jarige automobilist uit Rotterdam raakte zondagavond betrokken bij een ongeval op de Rijksweg A12.

De Rotterdammer reed omstreeks 19.20 uur over de derde rijstrook richting Utrecht. Bij een inhaalmanoeuvre ging het mis en raakte hij de vangrail, schoof terug en botste tegen de linkervoorzijde van een taxibusje van Connexxion. De BMW draaide 360 graden en kwam met de voorzijde in de rijrichting tot stilstand.

Twee van de vier rijstroken werden afgekruisd zodat de ter plaatse gekomen hulpdiensten veilig konden werken. Alleen een 29-jarige vrouw uit Rotterdam, die in de auto zat bij de 22-jarige bestuurder. liep een lichte verwonding op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. In het taxibusje raakte niemand gewond. De twee voertuigen werden na onderzoek weggetakeld. Tegen de 22-jarige Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een ongeval en het in gevaar brengen van het verkeer.