Gemeente Harlingen




Gemeente Harlingen biedt de 'Cocosfabriek' met bijbehorend terrein te koop aan

De gemeente Harlingen biedt de voormalige Cocosfabriek met bijbehorend terrein aan de Kimswerderweg 21 te Harlingen te koop aan. Gebleken is dat het terrein niet nodig is voor de uitvoering van de gemeentelijke plannen omtrent de N31.

Het gebouw

De Cocosfabriek is in 1941 gebouwd als reparatiewerkplaats voor de Duitse marine. Het is ontworpen in de Duitse Heimatstil met een boerderijachtig uiterlijk. Na de oorlog heeft het gebouw diverse functies gehad, waaronder een Cocosfabriek waar van cocosmatten in werden vervaardigd.
Het gebouw is eenlaags in rode baksteen opgetrokken en is afgedekt met dakpannen. De opbouw is langwerpig en vrijwel symmetrisch met aan de uiteinden een met schenkelspanten verhoogd bouwdeel.

De bestemming van het gebouw en terrein

De Cocosfabriek heeft als bestemming 'bedrijfsdoeleinden'. Op basis van de deze bestemming mogen zich op de locatie lichte bedrijven (milieucategorie 1 en 2) vestigen. Andere bestemmingen zijn hier op dit moment
niet mogelijk. Wel is er in het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming bedrijfsdoeleinden te wijzigen in woondoeleinden. Dit is echter sterk afhankelijk van de toekomstige geluidssituatie na de verdubbeling van de N31.

Naast de genoemde bestemming kan het gebied zich ook ontwikkelen als vestigingsplaats voor bijv. maatschappelijke doeleinden, cultuur, dienstverlenende bedrijven/instellingen of vergelijkbare activiteiten. Detailhandel is hier niet toegestaan behoudens productiegebonden detailhandel. Het is ook niet wenselijk
om hier detailhandel te vestigen gelet op de mogelijkheden in de Binnenstad en op Kimswerda (perifere detailhandel). Voor het realiseren van een bestemming anders dan bedrijfsdoeleinden is een planologische procedure noodzakelijk waarbij een afweging van belangen zal plaats vinden en diverse partijen kunnen reageren.

Procedure

Gelet op de aard en de grootte van het object, de locatie, de bestemming en de daaruit voortvloeiende aanwendingsmogelijkheden vindt verkoop door middel van inschrijving plaats. Voor de inschrijvingsprocedure is er een tweetal selectiecriteria gehanteerd, te weten `de koopprijs' die de aspirant-koper bereidt is te betalen en `het plan' dat de aspirant-koper met het object heeft. Het is mogelijk tot 16 september 12.00 uur via het inschrijvingsformulier een bod te doen op de Cocosfabriek. (zie de verkoopbrochure voor meer informatie).

Meer informatie

Meer informatie over de verkoop van de Cocosfabriek en de voorwaarden:
* Verkoopbrochure

* Verkooptekening

* Inschrijvingsformulier

* Asbestinventarisatie

Downloads

* Verkoopbrochure Cocosfabriek
(PDF - 250,5 kb)

* Verkooptekening Cocosfabriek
(PDF - 9,7 kb)

* INSCHRIJVINGSFORMULIER
(PDF - 30,8 kb)

* asbestinventarisatie cocosfabriek
(PDF - 6,4 mb)
Zie het origineel