Gemeente Leidschendam-Voorburg



Feestelijke opening Faukenbergeplein

25 juli 2011 - Wethouder Peter van Ostaijen (openbare ruimte) heeft donderdag 21 juli de nieuwe speelplek op het Van Faukenbergeplein feestelijk geopend. Hij deed dit samen met de vele kinderen die aanwezig waren. Met het doorknippen van het ballonnenlint werd de speelplek officieel in gebruik genomen. Samen met de wethouder werd direct na de opening de vogelnestschommel getest. Na de opening kon de jeugd ook meedoen aan een voetbaltoernooi in de opgeknapte voetbalkooi. Dit toernooi werd georganiseerd in samenwerking met het jongerenwerk van Disck SC&W. Ongeveer 40 kinderen streden in verschillende teams fanatiek om de winst. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de Big Papi's.

Speelruimteplan
De speelplek aan het Van Faukenbergeplein is één van de speelplekken die in de gemeente zijn gerenoveerd ter uitvoering van het speelruimteplan. Dit beleidsplan is samen met wijkbewoners tot stand gekomen. Hierin is een groot aantal plekken in de gemeente vastgesteld, dat in aanmerking komt voor een renovatie of uitbreiding van speelruimte. Per jaar worden er vijf tot tien speelplekken opgeknapt.

Kids Only
Over de nieuwe inrichting van hun speelplek hebben de kinderen uit de buurt actief meegedacht tijdens de Kids Only-middag. De resultaten van deze middag hebben geleid tot het nieuwe inrichtingsplan. Er is een nieuw combinatietoestel met glijbaan en een vogelnestschommel. Beide toestellen zijn geplaatst op rood kunstgras met blauwe vormen die voor extra speelaanleiding zorgen. Op het plein zijn ook pleinplakkers als speelaanleiding aangebracht.

Wethouder van Ostaijen met kinderen op schommel