Gemeente Dalfsen

Tijdelijk geen startersleningen in Dalfsen

25-07-2011

Net als veel andere gemeenten in Overijssel, stopt Dalfsen ook tijdelijk met het verstrekken van leningen voor starters op de woningmarkt.

Er worden voorlopig geen nieuwe aanvraagformulieren uitgegeven. Ook worden de aanvragen, die na 1 juli zijn binnengekomen, vooralsnog aangehouden.

De deelname aan startersleningen in heel Overijssel is dusdanig groot geweest, dat het budget van de provincie op is. De provincie draagt voor 50 procent bij in de startersleningen, die door gemeenten worden verstrekt. In de gemeente Dalfsen zijn inmiddels 45 startersleningen verstrekt.

Naar verwachting neemt Overijssel in het najaar een besluit over een eventueel nieuw budget voor startersleningen. Zodra daar meer duidelijkheid over is kunnen belangstellenden weer een aanvraagformulier ophalen. Ook worden dan de aangehouden aanvraagformulieren in behandeling genomen. De gemeente Dalfsen wil namelijk wel doorgaan met de regeling om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren en kansen te bieden aan starters.