Gemeente Harlingen



Friese jongeren doen mee aan de Tall Ships Races 2011

24 Friese jongeren zijn vandaag aan boord van de Thalassa gestapt en varen mee met de Tall Ships Races 2011. De jongeren zijn gekozen voor hun maatschappelijk betrokkenheid en inzet. Rederij Doeksen is hoofdsponsor en heeft samen met verschillende Friese gemeenten de trainees gesponsord.

Op initiatief van de gemeente Harlingen en stichting Harlingen Sail hebben 18 Friese gemeenten gehoor gegeven aan de oproep jongeren te belonen voor hun maatschappelijke betrokkenheid en inzet met als beloning deelname aan de Tall Ships Races 2011. Vandaag zijn de jongeren vanuit Harlingen vertrokken.

Voor vertrek werden zij toegesproken door burgemeester Paul Scheffer, directeur van Doeksen Paul Melles en Arjen Mintjes van de stichting Harlingen Sail.

De jongeren varen eerst naar Stavanger (Noorwegen) waar de vloot van de Tall Ships Races 2011 reeds ligt. Vervolgens nemen de jongeren deel aan de race van de Tall Ships naar Halmstad in Zweden.

Zodra de 24 jongeren aan boord van de Thalassa stappen, zijn zij officieel trainee. Dit betekent dat zij meedraaien met de bemanning. Onder begeleiding van professionele Sail Trainers gaan zij sturen, wachtlopen, zeilen zetten, navigeren, maar ook dek schrobben en afwassen. De jongeren moeten samenwerken en worden uitgedaagd verantwoordelijkheid nemen.