Politie Brabant-Noord

Man(86) slachtoffer babbeltruc

Oeffelt, 25-07-2011

Een 86-jarige inwoner uit Oeffelt is zaterdagmiddag om half drie slachtoffer geworden van een diefstal. Op dat tijdstip werd er aangebeld door een meisje. De stelde de man wat vragen voor een werkstuk van school. Het slachtoffer werd al pratend zijn voortuin in gelokt. Zijn voordeur bleef open staan. Na ongeveer twintig minuten werd het gesprek beëindigd en ging het meisje weg. Wat opviel was dat de deur van zijn schuur open stond maar verder had het slachtoffer niets gemerkt. Korte tijd later werd de man gebeld door een medewerkster van de bank die om zijn pincode vroeg. Na aandringen heeft de man dat ook gegeven. Nadat hijhad opgehangen vond hij dat tocht vreemd en toen zag hij dat zijn bakpas gestolen was. Via een familielid heeft hij de pas laten blokkeren. Het is nog onduidelijk of er geld van zijn rekening afgehaald is. Het vermoeden is dat er iemand de woning in is gelopen toen het slachtoffer afgeleid werd door het meisje. Het signalement van haar is:

Meisje, leeftijd maximaal 20 jaar, lengte 1.50 meter, klein gezet figuur, breed hoofd, licht blond haar, lengte tot in de nek, blauwe ogen. Ze droeg een beige/lichtbruin vest met V-hals tot op borstbeen, een blinkende halsketting zonder medaillon en een donkere broek.

De politie zoekt getuigen van dit voorval of iemand die het signalement denkt te herkennen. Graag contact opnemen met 0900-8844.

Daarnaast wil de politie een dringend advies geven aan de vooral oudere mensen in onze maatschappij. Geef nooit uw pincode af. Een medewerker van een bank of een bedrijf zal nooit om uw pincode vragen. Daders maken vaak gebruik van de goedheid van oudere mensen om op dezer geld te stelen.