Strukton


Strukton levert monitoringsysteem metronet Oost-Londen

25 | 07 | 2011

UTRECHT, 25 juli 2011 - Strukton Systems, onderdeel van Strukton Rail, heeft op vrijdag 22 juli jl. van het Engelse exploitatie- en onderhoudsbedrijf Serco Docklands Ltd. opdracht gekregen voor de levering van Preventief Onderhoud- en Storingsdiagnosesysteem Strukton (POSS) hardware. Serco zal POSS gebruiken voor de monitoring van de wissels en assentellers op de Docklands Light Railway. De opdracht is onderdeel van een monitoringprogramma van Serco om storingen te voorkomen en de storingshersteltijd te verkorten. Met het oog op de Olympische Spelen, die in 2012 in Londen plaatsvinden, is dit van groot belang. De Docklands Light Railway is een cruciale openbaar-vervoersader in het gebied rond de Olympische Spelen. Het POSS monitoringsysteem van Strukton helpt Serco de beschikbaarheid op deze lijn te optimaliseren. POSS is een bewezen concept voor het voorkomen van storingen en het terugbrengen van storingshersteltijden.

De opdracht die Serco op 22 juli plaatste, omvat 50 micro POSS-kasten. Serco zal deze op 149 wisselmotoren en op 25 assentellers in het spoor installeren. Er zullen nog opdrachten volgen voor de levering van software, de inbedrijfstelling en het opleiden van de engineers van Serco. Het complete monitoringsysteem moet eind 2011 in bedrijf zijn. POSS zal dan alle wissels en assentellers op de 31 kilometer lange Docklands Light Railway monitoren.

Serco heeft na twee succesvolle pilotprojecten voor het POSS monitoringsysteem van Strukton gekozen. In februari 2005 installeerde Strukton POSS op het station Canary Wharf, gelegen in het bekende financiële centrum in het district Tower Hamlets in Londen. Hier monitort POSS sinds 2005 drie wisselmotoren, die vanwege de hoge treinfrequentie gemiddeld 300 keer per dag omgaan. In januari 2008 werd POSS geïnstalleerd bij de Royal Mint Street. Hier monitort POSS niet alleen de zes wissels, maar ook het assentelsysteem van Alcatel.

De Docklands Light Railway (DLR) is een automatisch bestuurd metroachtig systeem in het zakencentrum Docklands en aangrenzende gebieden in het oosten van Londen. De exploitatie van de lijn is in aanbesteding gegund aan het bedrijf Serco Docklands Ltd. De DLR telt ongeveer 100.000 reizigers per dag.

POSS is het grootste wisselmonitoringsysteem in de wereld en kan ook worden gebruikt voor de monitoring van wisselverwarming, overwegen, assentellers, spoorstromen, railvoertuigen en andere objecten.

Meer informatie

Voor meer informatie over POSS: www.possinfo.nl. Klik hier voor meer informatie over de pilotprojecten op de DLR.

Strukton Rail