Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 25 juli

Noord-Holland Noord, 25-07-2011 o 14.30 uur

Twee aanhoudingen na conflict

Sint Maartensvlotbrug, zondag 24 juli

Een 33-jarige man uit Wieringerwaard raakte zondagavond rond 22.40 uur gewond. De politie kreeg een melding dat er een conflict gaande was op de Belkmerweg. Hierbij zouden wapens gezien zijn. De politie trof ter plaatse een man aan met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand. De man werd gesommeerd zijn wapen te laten vallen. Hieraan werd gehoor gegeven. De 30-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Een 57-jarige man die aan was komen lopen schreeuwde dat de politie een andere man moest hebben. Deze 33-jarige man bleek bij een auto te staan met bloed op zijn voorhoofd. Hij was door de 30-jarige man beschoten met het wapen, waarmee hij in zijn hand stond toen de politie arriveerde. Het bleek om een luchtdrukwapen te gaan. De 33-jarige man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd hier later alsnog aangehouden omdat hij de 57-jarige man bedreigd zou hebben.

De politie doet onderzoek naar de achtergrond van het conflict.

Henneptoppen en inbrekerswerktuig in auto aangetroffen

Avenhorn, maandag 25 juli

Een 23-jarige en een 22-jarige man uit Hoorn zijn maandagochtend rond 03.45 uur aangehouden op de A7 bij Berkhout. Agenten zagen de auto met de twee mannen erin rijden. Omdat de bestuurder zich verdacht gedroeg kreeg deze een stopteken. De bestuurder werd gevraagd naar zijn rij- en kentekenbewijs. Uit de auto kwam een sterke henneplucht. De auto werd hierop gecontroleerd. In de kofferbak werd een vuilniszak met henneptoppen aangetroffen. De mannen werden hiervoor aangehouden. Ook werden er in het voertuig nog diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen.

Man bekend brandstichting

Heerhugowaard, maandag 25 juli

Een 63-jarige man uit Heerhugowaard heeft vorige week bekend op 28 juni jl. een brand te hebben gesticht in een achtertuin van een woning aan de Jacques Perklaan. De bewoner van het pand werd s nachts gewaarschuwd door een buurman dat er brand was in zijn achtertuin. De bewoner wist de brand te blussen. Er kon niet worden voorkomen dar er planten en tuinmeubilair beschadigd raakte. De brand bleek te zijn aangestoken.

Na onderzoek kwam de politie de 63-jarige verdachte op het spoor. Hij werd op maandag 18 juli jl. aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend de brand te hebben aangestoken. De man werd op donderdag 21 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Man aangehouden voor inbraak

Benningbroek, maandag 25 juli

Een 34-jarige Poolse man werd maandagochtend rond 02.20 uur aangehouden op de Dokter de Vriesstraat. Bewoners hadden gezien dat de man aan was komen rijden met een auto, naar hun voordeur was gelopen en hieraan had lopen voelen. Hierna was hij naar de woning van de buren gelopen en daar naar de achterzijde van de woning gegaan. De bewoners belden de politie. Toen de agenten arriveerden was de man nog steeds aan de achterzijde van de woning. Hij verscheen opeens tussen de struiken voor de neus van een agent. Deze riep dat hij moest blijven staan. Dit deed hij niet, en rende weer terug de tuin in. Hij gleed echter uit over een natte vlonder en kwam in de sloot terecht. Hij kon worden aangehouden.

Bij fouillering van de man werden een aantal fietslampen en een fietstasje aangetroffen. Deze waren afkomstig uit de schuur die op het erf stond. In de auto van de Poolse man werden goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn.

Twee aanhoudingen na beroving

Den Helder, maandag 25 juli

De politie heeft twee mannen aangehouden voor een beroving die op 11 november 2010 plaatsvond bij de strandopgang Duinoord aan de Jan Verfailleweg.

De man had op deze avond rond 19.30 een afspraak op de parkeerplaats. Nadat hij zijn auto had geparkeerd werd zijn portier opengetrokken door een man die met hem meeliep naar de strandopgang. Daar voegde zich een andere man bij het tweetal waarna het slachtoffer werd bedreigd. Hij moest zijn telefoon en bril afgeven. Geld had hij niet bij zich. Vervolgens werden zijn handen gekneveld en werd hij achtergelaten.

De politie deed onderzoek naar de beroving en kon op maandag 18 juli jl. een 21-jarige man aanhouden. Hij is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. Op vrijdag 22 juli meldde de tweede verdachte, een 22-jarige man uit Den Helder, zich aan het politiebureau. Ook hij werd aangehouden.

Wapenbezit

Anna Paulowna, maandag 25 juli

Een 35-jarige man uit Den Helder werd maandagochtend rond 02.50 uur aangehouden op de Nieuweweg. De politie kreeg een melding dat de man op deze weg stond met zijn auto en zich verdacht ophield. Agenten gingen naar de Nieuweweg en troffen de man inderdaad aan hier. Hij wilde eerst zijn portier niet opendoen. Hij gaf eerst een aantal spullen, waaronder een stanleymes, ene schroevendraaier en een GSM, af door het portierraam. De agenten vroegen of zij in zijn auto mochten kijken. Dit mocht. Onder de bijrijderstoel werd een alarmpistool gevonden. De man werd hierop aangehouden

voor wapenbezit.

Bezit harddrugs

Hoorn, maandag 25 juli

Een 22-jarige man uit Hoorn werd maandagochtend rond 001.5 uur aangehouden op de Cypres. Agenten zagen de man rijden op zijn brommer en hielden hem staande. Toen één van de agenten aangaf hem te gaan fouilleren, overhandigde hij zelf enkele zakjes met harddrugs. Hij gaf aan dat het om cocaïne en XTC ging. Hij werd aangehouden.

Openlijke geweldpleging

Anna Paulowna, maandag 25 juli

Een 15-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Breezand, zijn maandagochtend rond 02.15 uur aangehouden op de Molenvaart. De twee zochten ruzie met een 17-jarige jongen uit Breezand. In een café gooiden ze twee glazen bier over hem heen. Na sluitingstijd waren de jongens achter hem aangelopen en werd hij door hen geslagen en geschopt en vervolgens in de bosjes gegooid. De jongen wist te ontkomen en rende naar de beveiliging van het caféterrein. Deze schakelde de politie in. Agenten hielden de twee jongens aan voor openlijke geweldpleging.

Vrouw beroofd van tas: getuigen gezocht

Enkhuizen, zaterdag 23 juli

Een 57-jarige vrouw uit Enkhuizen werd zaterdagochtend 03.30 uur beroofd van haar tas. De vrouw had net haar auto geparkeerd op de Sebastiaan Centenweg en wilde net haar portier openen toen zij uit haar auto werd gesleurd door drie mannen. Zij werd op de grond geduwd en haar tas werd van haar afgenomen. Er werd door de politie nog een zoekslag gemaakt in de omgeving. Deze leverde helaas niets op.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of de omgeving van de Sebastiaan Centenweg zaterdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Scooter en twee fietsen in brand

Castricum, maandag 25 juli

Op de Dorpsstraat stonden maandagochtend rond 01.45 uur een scooter en twee fietsen in brand. Een beveiliger zag twee jongens wegrennen. De scooter zou als eerste in brand hebben gestaan en overgeslagen zijn naar de twee fietsen.