Watersportverbond - KNWV

Waddenexpeditie 2011 een succes!

maandag 25 juli 2011

De vijfde editie van de Waddenexpeditie, die plaats vond van 4 t/m 8 juli, was voor de deelnemende schepen een groot succes. In totaal hebben negen motorbootvaarders in een week tijd de theorie en praktijk van het varen op het Wad leren kennen.

De Waddenexpeditie is een educatieve vaartocht met als doel de motorbootvaarder de weidsheid van het Wad te laten ervaren zonder daarbij onverantwoorde risicoâs te nemen. Onder leiding van ervaren instructeurs leren de schippers verantwoord varen en worden ze stapsgewijs vertrouwd gemaakt met de omgeving.

Theorie en praktijk
Het start- en eindpunt is Den Helder. Afhankelijk van het weer werden er van 4 t/m 8 juli dagtochten gemaakt en een oversteek naar Texel. Tijdens deze vaartochten konden de motorbootschipper de geleerde theorie in de praktijk uitvoeren. Naast de theorie en praktijk was er ook tijd voor ontspanning. Zo werd er een rondleiding gegeven op de Rijkswerf Willemsoord, een bezoek gebracht aan museum lichtschip Texel en was er een bezichtiging georganiseerd bij het Reddingstation van het KNRM.

Zeelandexpeditie 2011
Naast de Waddenexpeditie heeft het Watersportverbond dit jaar ook de Zeelandexpeditie georganiseerd. Deze toertocht werd gevaren van 17 t/m 23 juli. De vaartocht heeft als startpunt Drimmelen. De
Zeelandexpeditie is een educatieve vaartocht die langs en over getijdewater en knelpunten van de beroeps- en pleziervaart voert.

Lees hier het volledige verslag van Hans Beekelaar,
deelnemer van de Waddenexpeditie 2011.