Nederlandse Tafeltennisbond

Enkelspelgoud voor Kelly van Zon bij China Open paralympisch 25-7-2011

Kelly van Zon heeft bij de China Open paralympisch tafeltennis een gouden medaille veroverd in het enkelspel. De Nederlandse versloeg in de eindstrijd haar Russische rivaal Julia Ovsjannikova met 3-0. De overige Oranjespelers eindigen in Beijing niet in de medailles.

Kelly van Zon met goud op het podium bij de China Open paralympisch. (FOTO: China Open / NTTB)

In de eerste wedstrijd startte Van Zon tegen Rebecca McDonald uit Australië. Rebecca McDonald had veel problemen met de service variatie van Kelly van Zon en kwam nooit in de wedstrijd (Van Zon won met 3-0). Daarna speelde Kelly van Zon tegen Anne Barneoud uit Frankrijk. De Française verzocht met kort forehand, diep bh combinaties Van Zon in de problemen te brengen. Met een goede gevarieerde service ontvangst werd dit probleem verhopen (3-0).

In de halve finale trad van Zon aan tegen de onbekende Ying Zhu uit China. In de eerste set kon Kelly van Zon nog niet het juiste antwoord vinden tegen de statisch spelende Zhu (verlies 11-8). Daarna kwam Kelly beter in de wedstrijd en de variatie in de plaatsing was duidelijk beter. Ying Zhu probeerde met tempo wisselingen het spel van Kelly van Zon te ontregelen, maar Kelly anticipeerde goed en won de tweede set met 11-8.

De eigen service in combinatie met de eerste aanval bracht de Chinese keer op keer in problemen. Kelly controleerde de wedstrijd en won vervolgens met 11-6 en 11-8 (winst 3-1).

In de eerste set van de finale nam de Russische Julia Ovsjannikova een ruime voorsprong (7-3). Kelly serveerde sterk en mede hierdoor werd de achterstand weggewerkt en omgezet in 11-9 winst. In de tweede en derde set waren de verschillen klein. De linkshandige Russische had met name problemen met de forehand parallel aanval van de Nederlandse. Kelly van Zon won met 11-8 en 11-7 en daarmee het goud.