Politie Midden- en West Brabant

Agenten ontmantelen wietplantage in Oosterhout

Oosterhout, 25-07-2011 o De politie arresteerde zondag 24 juli 2011 een 25-jarige man uit Oosterhout op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De man kwam naar het politiebureau om zijn nieuwe huissleutel op te halen. De avond ervoor had de politie een hennepkwekerij in zijn woning ontmanteld. Omdat er niemand thuis was, werd de deur
opengebroken. Een sleutelmaker verving het kapotte slot door een werkend slot. Voor de bewoner werd een bericht achtergelaten dat de politie in zijn woning geweest was en dat daarbij het slot vernieuwd was.

Zaterdagavond 23 juli kregen agenten het verzoek van de brandweer om mee te gaan bij de inspectie van een woning aan de Waterbeemd. Vanuit het huis kwam een sterke warmtestraling, wat mogelijk kon duiden op brand / broei. In de woning bleek het niet om brand te gaan maar om de assimilatielampen die nodig waren voor drie hennepkwekerijen. In twee slaapkamers op de eerst verdieping en op de zolder werden namelijk wietplantages aangetroffen. In totaal ging het om 585 hennepplanten en 35 stekjes.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt zo stelde elektriciteitsbedrijf Enexis vast.
De aangehouden 25-jarige verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 25-07-2011 15:26 | © Regio Midden en West Brabant |