Universiteit Leiden

Lering en vermaak in veelzijdig LA

Arda Göceroglu, student geneeskunde, heeft in Los Angeles de tijd van zijn leven. Hij won, als onderdeel van de WO ECHO Award, een Summer School aan de University of California, LA. In de veelzijdige metropool stond Göceroglu plotseling oog in oog met een wel zeer bijzondere docente én met⦠de spelers van Real Madrid. Tweede verslag.  Â

Zoveel te doen, zoals Hollywood

'De tijd in LA is geweldig! Er is hier zoveel te doen. Een van de dingen die je niet mag overslaan als je in LA bent is Hollywood. In Hollywood zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals de voet- en handafdrukken van de sterren en de grote witte letters van Hollywood. In Hollywood kun je ook een tour doen langs de huizen van sterren en de plekken waar bepaalde sterren zijn ontdekt of zelfmoord hebben gepleegd. In het begin dacht ik: âWie wil dat nou zien? Hier lijkt me echt niets aan..â Maar toch heb ik samen met het groepje waarmee ik in Hollywood was, besloten de tour te doen. En uiteindelijk was die nog best leuk ook.

Steven Spielberg hoog op een berg

Je wordt in een soort cabrio-busje door Hollywood en Beverly Hills gereden, waarbij de wind door je haren waait. Dit was echt een heerlijk gevoel. Je kwam langs leuke straten, zoals de straat waarin de films Halloween en Scream zijn gedraaid. En het is leuk om te zien hoe het huis van Steven Spielberg boven op de top van een berg boven alle andere huizen uitsteekt. Achteraf gezien dus toch een aanrader, die tour.

Shop till you drop

Voor de mensen die dol zijn op shoppen: LA is de place to be. Je hebt hier prachtige winkelstraten, maar mijn favoriet is The Grove in Beverly Hills. Als ik deze winkelstraat moet beschrijven: mooie winkels van mooie merken, veel (palm)bomen, een groene tram door het midden van de straat en de zon recht boven je hoofd. Het is een prachtige atmosfeer. En⦠alles is goedkoper dan in Nederland.

Heel de mens

Ik ben zeer blij met de twee vakken die ik heb gekozen: East-West Integrative Medicine en Public speaking for non-native speakers. Wat ik bij het eerstgenoemde vak heb geleerd is om op een andere manier naar een klacht en het menselijke lichaam te kijken. Het grootste verschil is dat bij complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM) een klacht altijd vanuit het hele lichaam wordt benaderd, terwijl men zich bij de conventionele geneeskunde veel meer richt op alleen de locatie van de klacht. Het tweede vak is zeer praktisch. Je moet een aantal presentaties geven over onderwerpen die je interessant vindt. De docente van dit vak straalt heel veel positieve energie uit. Het is echt geweldig om dit te zien! Er zijn maar weinig docenten zoals zij.

Op de koop toe: Real Madrid

En terwijl ik studeer op UCLA is ook Real Madrid op de campus aanwezig. De club traint op de voetbalvelden van de universiteit. Je kunt âde Koninklijkeâ van dichtbij hun kunsten zien vertonen. En als je hier toch bent, kun je hun wedstrijd tegen LA Galaxy, de club waar Beckham speelt, natuurlijk niet overslaan. Het was een mooie wedstrijd, waarin Mesut Ãzil en C. Ronaldo lieten zien waarom ze bij Real Madrid spelen. Toevallig zat ik naast de moeder van de tweede keeper van LA Galaxy, die me voorzag van een hoop inside-informatieâ¦

Arda Göceroglu,
Los Angeles, 25 juli 2011