Gemeente Lansingerland

Reparaties aan kade Noordeindseweg
Kade Noordeindseweg

Het Hoogheemraadschap van Delfland treft voorbereidingen voor het uitvoeren van plaatselijke verbeteringen aan de kade aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

De lekkages, veelal bij bomen, worden gerepareerd met klei. Door de noodreparaties en handhaving van het waterpeil is het gevaar voor een doorbraak van de kade geweken. De omwonenden van de kade zijn per brief geïnformeerd over de situatie.

De hevige neerslag van donderdag 14 juli jl. zorgde ervoor dat op een aantal plaatsen water door de kade aan de Noordeindseweg sijpelde. Om te voorkomen dat de kade doorbrak zijn ter plaatse noodreparaties met zandzakken uitgevoerd. Op één locatie was een waterdichte folie met zandzakken noodzakelijk.

De zandzakken worden de komende tijd vervangen door klei. Ook heeft Delfland geconstateerd dat door de wortels van een aantal bomen op de kade de stabiliteit van de kade in het geding is. Vandaar dat Delfland deze bomen wil laten verwijderen. Over de wijze waarop vindt overleg plaats met de gemeente en de eigena(a)r(en) van de bomen.

Kadeverbetering
Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de komende jaren flink wat kaden verbeteren. Dit is nodig om de veiligheid tegen overstroming van de polder te waarborgen. Dit geldt ook voor de kade aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Vanwege de situatie van afgelopen week hebben de gemeente en Delfland afgesproken gezamenlijk op te trekken bij het maken van plannen voor de definitieve kadeverbetering. Omdat maatregelen voor de veiligheid effect hebben op landschappelijke en cultuurhistorische waarden en de ontwikkeling van het gebied, gebeurt dit in samenspraak met de omgeving.
Â