D66

maandag 25 juli 2011

Medeleven met de slachtoffers in Noorwegen en hun nabestaanden

In een brief aan de Noorse sociaal-democraten betuigt D66 zijn medeleven met de nabestaanden van slachtoffers van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oslo. D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven betuigt dinsdag 26 juli namens D66 haar medeleven met alle Noren bij de Noorse ambassade. Op die dag opent de Noorse ambassade een condoleanceregister.

In een democratie waarin mensen zo veel mogelijkheden hebben om invloed uit te oefenen op de politiek, zoals de vrijheid van meningsuiting en het actief en passief kiesrecht, past het niet om geweld met politieke doeleinden in te zetten. D66 roept daarom op om verenigd te zijn over politieke scheidslijnen heen in wat we delen: de overtuiging dat niemand geweld mag worden aangedaan vanwege zijn of haar politieke overtuiging en niemand het recht heeft anderen met geweld een mening op te leggen.

Wij hebben diep respect voor de wijze waarop premier Jens Stoltenberg deze waarden van vrije en democratische samenlevingen zo krachtig uitdraagt in deze voor Noren moeilijke tijd.

Alexander Pechtold (fractievoorzitter)

Ingrid van Engelshoven (partijvoorzitter)