Watersportverbond - KNWV

Nederlanders in top-10 WK Techno293

maandag 25 juli 2011

Van 19 t/m 24 juli werd in San Francisco het WK Techno293 gevaren. De Nederlandse windsurfers behaalde bij het evenement allen een top-10 positie.

Ondanks dat alle Nederlandse surfers in de top-10 van hun fleet op het WK Techno293 zijn geëindigd, zijn ze niet helemaal tevreden met het behaalde eindresultaat. Eerder in de week stonden ze hoger in de tussenstanden en hadden ze geroken aan een kans op het podium. Dat smaakte naar meer en hoger is nog niet gestild.

De beste teamprestatie van de afgelopen vijf jaar, niet eerder hebben de Nederlandse surfers met zoveel tegelijk zover vooraan gevaren.

U17 Boys
Matthijs van ât Hoff is geëindigd op de 7de plaats overall in de U17 Boys fleet met 63 deelnemers uit 27 verschillende landen. Op de voet gevolgd door Joris van Essen op de 9de positie.

U17 Girls
In haar eerste jaar bij de U17 Girls met het grote 7.8 zeil is Sara Wennekes op de 9de positie geëindigd in een veld met 32 surfers uit 15 verschillende landen. Sara heeft alvast haar visitekaartje afgegeven voor het WK volgend jaar in Nederland.

Gemengd
Ook Sjors Hardholt is op de 9de plaats geëindigd in de gemengde Techno Open fleet voor surfers ouder dan 17 jaar.

Round the Rock 2011
Na afloop van van het WK Techno293, werd de windsurfklassieker van de St. Francis Yachtclub georganiseerd. Een long distance wedstrijd rondom Alcatraz Island, die voor het eerst in 1974 gevaren werd. Joris van Essen schreef de overwinning van âRound the Rock 2011â op zijn naam. Zijn naam zal worden ingegraveerd op de indrukwekkende trofee, die bewaard wordt op de St. Fancis Yachtclub.

Bron: Techno-talents

Â

Â