Ingezonden persbericht


Nr. 176 Hilversum, dinsdag 12 juli 2011

NIEUWE SERIE ONVERWACHT BEZOEK
Onverwacht Bezoek, vanaf 25 juli om 20.30 uur op Nederland 1

Vanaf maandag 25 juli is Onverwacht Bezoek terug op Nederland 1. In dit ontroerende programma worden mensen die Nederland voorgoed hebben verlaten tot hun verrassing herenigd met dierbaren. Naast de uitzendingen op Nederland 1 zijn er extra filmpjes en foto's te vinden via internet en via themakanaal Spirit24. Het programma wordt tot 29 augustus elke maandag uitgezonden om 20.33 uur en op 5 en 12 september om 22.12 uur. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/onverwachtbezoek.

Voor velen is het een droom om ver van huis een nieuw bestaan op te bouwen. Een ander land, een onbekende cultuur en interessante mensen. Wonen in het buitenland betekent echter ook afscheid nemen van familie en vrienden in Nederland. In Onverwacht Bezoek maakt de kijker kennis met Nederlanders die zich in het buitenland vestigden om zich in te zetten voor de natuur of voor de bevolking van hun nieuwe thuisland. Zij zijn totaal verrast als hun dierbaren na lange tijd onverwacht op de stoep staan.

Vele handen
In de eerste aflevering van Onverwacht Bezoek reist presentatrice Marion Lutke af naar Peru. Daar heeft Bregje van den Elshout (34) de stichting 'Muchas Manos' (Vele Handen) opgericht. Muchas Manos zet zich ervoor in dat vrouwen van verschillende leeftijden, vaak in schrijnende omstandigheden, op eigen benen kunnen staan. Mede doordat zowel Bregje als haar zus Karlijn (28) aan de ziekte van Crohn lijden, heeft Karlijn nooit kunnen zien waar haar zus nu woont en wat voor bijzonder werk zij doet. Bregje is dan ook compleet verrast als zij Karlijn voor zich ziet staan.

Nog even doorkijken...
De uitzendingen op Nederland 1 zijn ook te zien op themakanaal Spirit24. De afleveringen worden daar bovendien aangevuld met zogenaamde 'doorkijkfilmpjes' die ook op internet te bekijken zijn. Op de website van het programma staan daarnaast onder andere een fotoboek en een videodagboek van Marion Lutke. Genoeg mogelijkheden dus voor een ieder die na de uitzending graag nog even verder kijkt.

Onverwacht Bezoek, vanaf 25 juli elke maandag om 20.30 uur op Nederland 1. Op 5 en 12 september begint Onverwacht Bezoek om 22.12 uur. Presentatie: Marion Lutke.
---

Noot voor redactie,