NCRV

Schepper & Co aan tafel: Toename armoede

Ingezonden door NCRV op 18 mei, 2011 - 09:44



maandag 25 juli 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Maandag gaat het NCRV-programma Schepper & Co aan tafel over de toename van het aantal mensen dat door de economische crisis bij de kerk aanklopt voor financiële steun. De afgelopen twee jaar verdubbelde dat aantal door de economische situatie. Het bedrag dat kerken beschikbaar hebben voor deze mensen is echter gelijk gebleven.

Jacobine Geel ontvangt Carla van der Vlist, armoededeskundige van de PKN. Volgens haar zou de overheid haar taak om te zorgen voor de armen niet te veel bij kerken moeten neerleggen.

Verder is te gast CDA-wethouder voor armoede en re-integratie Myra Koomen. Volgens haar zijn bezuinigingen onontkoombaar. Zij stelde in Enschede de zogenoemde klimop-banen: mensen met een bijstandsuitkering moeten werken om hun uitkering te kunnen behouden.

En Marjan Annemaat is te gast. Zij is afhankelijk van een arbeidsongeschiktheidsuitkering en merkt in haar dagelijks leven dat het moeilijker wordt om rond te komen. Ze neemt haar verantwoordelijkheid, ze doet vrijwilligerswerk en heeft alle extraatjes aan de kant gezet. Ze zou niet weten wat ze nog meer zou kunnen doen.

Programma:
Schepper & Co aan tafel
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://schepperencotv.ncrv.nl