Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
21 juli 2011

'PAAL 020' ONTVANGT BART RÖMER, HAROLD HAMERSMA EN LONE VAN ROOSENDAAL

Weer of geen weer, in 'Paal 020', het zomerse magazine van RTV Noord-Holland, is het elke werkdag vanaf 17:15 uur aangenaam verpozen. Dat kan ook niet anders met gasten als wijnjournalist Harold Hamersma, volkszanger Dries Roelvink, cabaretdeskundige Jacques Klöters en schrijver Bart Römer.

Onder voorbehoud van wijzigingen komen van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli de volgende gasten langs bij 'Paal 020':

Maandag 25 juli zijn Marijke Kaatee en Dries Roelvink te gast. Dries zingt ook onder meer zijn nieuwste hit 'Hé Wat Doe Jij?'. Marijke Kaatee is drijvende kracht achter de zomerschool voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van taal en rekenen.

Dinsdag 26 juli trekken Harold Hamersma en Petra Possel vast een lekkere fles open. Wijnjournalist Harold Hamersma heeft vele boeken over wijn op zijn naam staan, waarin hij het op de voor hem kenmerkende wijze in gewone mensentaal over rood, wit en rosé heeft. Petra Possel is journaliste en presentatrice van het radioprogramma Kunststof, maar heeft ook Wijn op Wielen opgezet, waarmee ze mobiele wijnproeverijen organiseert. Het Nieuwe Lied speelt deze zomer regelmatig bij 'Paal 020'.

Woensdag 27 juli zijn burgemeester Hetty Hafkamp en drummer van Moke, Rob Klerkx in onze strandtent te vinden. Hetty Hafkamp is burgemeester van Bergen/Schoorl, gemeenten die regelmatig in het nieuws zijn, onder meer vanwege de duinbranden. Drummer Rob Klerkx van de band Moke kent het klappen van de zweep in de muziekwereld door en door, met zijn eigen band Klerkx & The Secret kan hij diep gaan. Daarover vertelt hij en hij laat het horen.

Donderdag 28 juli is het cultuursnuiven met musicalster en actrice Lone van Roosendaal en cabaret-kenner en radiopresentator Jacques Klöters. Lone van Roosendaal speelt Inez in de musical Zorro. Daarnaast heeft ze volop plannen voor het komende seizoen. Jacques Klöters stond aan de wieg van het cabaret Don Quishocking en was betrokken bij vele, vele cabaretprogramma's. Sinds jaar en dag presenteert hij ook het radioprogramma De Sandwich. Hij komt vertellen over zijn betrokkenheid bij de Parool-verkiezing van het Amsterdams lijflied en over de biografie van Toon Hermans, die hij vorig jaar schreef.

Vrijdag 29 juli luiden schrijver Bart Römer en theatermaakster Ilonka Ory het weekend in bij 'Paal 020'. Bart Römer stamt uit de welbekende acteursfamilie Römer, een vak dat hij zelf ook beheerst, maar veelzijdig is hij ook te noemen: televisieproducent, columnist en schrijver van jeugdboeken. Theatermaakster Ilonka Ory is een geboren en getogen Noord-Hollandse met een enorme passie voor kleinkunst. Ze treedt overal op, maar staat ook regelmatig in haar eigen Stalles Theater.

'Paal 020' wordt afwisselend gepresenteerd door Floris Roubos, Aart van Eldik, Roos Abelman, Peter Maarsen en Patricia Nagelkerke. De borrelhappen worden -op geheel eigen wijze- geserveerd door Martin de Eurokok.

'Paal 020':
Elke werkdag om 17:15 uur bij RTV Noord-Holland


---

Noot voor de redactie (