Gemeente Edam-Volendam

Nieuwe website Edam-Volendam.nl

Op maandag 25 juli om 12.00 uur gaat de nieuwe website van onze gemeente live van start.
De website www.edam-volendam.nl heeft een nieuwe vormgeving, mooie heldere kleuren en een nieuwe verbeterde navigatiestructuur.

De onderverdeling is teruggebracht van 12 naar 4 hoofdmenu's. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is de verbetering en uitbreiding van dienstverlening en transparantie naar burgers, bedrijven en bezoekers. Ook is de site uitgebreid met een aantal nieuwe functionaliteiten en nieuwe onderwerpen zodat aan alle voorschriften en regels van de overheid wordt voldaan:

* Google Search zoekmachine;

* Full Text Search: er kan gezocht worden in gekoppelde documenten zoals een raadsstuk of een besluit van burgemeester en wethouders dat in pdf is bijgevoegd;

* Veel Gestelde Vragen (FAQ): landelijke vragen en antwoorden vastgesteld door de Overheid en Kluwer. Burgers en bedrijven treffen hier een extra zoekmogelijkheid op onze website van de meest gestelde vragen en antwoorden van alle overheidsinstellingen gezamenlijk in Nederland: bijv. belastingdienst, politie, gemeenten, provincies, UWV etc.

Na de bouwvak: Persoonlijk Loket, Geografische kaarten en webrichtlijnen
De komende zomermaanden zal de website geheel aangepast worden aan de door de overheid voorgeschreven Webrichtlijnen (waaraan al voor een groot deel is voldaan) en worden er Geografische kaarten toegevoegd waarop u bijvoorbeeld kunt bekijken hoe het met het rioolstelsel, straatverlichting of de wegen staat in uw wijk.

Belangrijk onderdeel waar vanaf september gebruik gemaakt kan worden is uw Persoonlijke Loket oftewel MijnLoket. Met toegang van uw DigiD zijn in dit digitale persoonlijke loket bijvoorbeeld uw eigen GBA gegevens te vinden, de stand van uw lopende zaken en uw aangevraagde vergunning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stand van zaken over uw klacht van een gat in de steeg of uw aangevraagde evenementenvergunning.

Wij werken voortdurend aan een verdere verbetering van onze dienstverlening ondermeer door onze website zo goed mogelijk uit te rusten.
Uiteraard wordt u op de homepage in de gelegenheid gesteld om via een enquête uw bevindingen over de nieuwe website op www.edam-volendam.nl te uiten.

We zien u graag vanaf 25 juli op onze nieuwe verbeterde site!